Aivaras Bagdonas. Ar pasiteisins naujoji strategija Afganistane?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

reality 2010-01-06 11:28
kai nafta afganistane baigsis tada gal ir isves savo kareivelius jau net juokas nebeima is tu pasakaiciu apie al qaeda ir pan...
cluendo 2010-01-06 12:19
Tai juokas ir neturetu imti siaip ) Nafta yra nafta, taip cia vienas is pagrindiniu dalyku del kurio JAV nori prilaikyt tvarka ten...Ir as visiskai jiem pritariu kad ten tvarka savo veda nes jie nesugeba patys susitvarkyt. O tos extremistines grupuotes kaip bebutu, ar jas specialiai kas pakursto ar dar ka, vistiek reikia kontroliuoti nes jos kelia pavoju.ir ne maza.. man idomu butu pamatyt kas liktu is to pasaulio jei lestum tiem visiem babajam valdzia pareikst cia tik mano nuomone. Gyvenat dauguma lietuvoi ir nematot kas realiai pasauly dedas...O pasakite nuotrupu dar ir savo nuomone nepagrysta skleidziat.
lightfire 2010-01-06 13:49
šiaip geras straipsnis su teisingais akcentais, tik kartais atrodo, kad per daug norima iš tokių dalykų - naujoji strategija pradėta įgyvendinti tik praėjusių metų pabaigoje, o tik šiemet jai bus skirta pakankamai žmonių - tad ko norėti, kad kol kas nedaug vilčių. Norisi tikėti, kad ji pasiteisins ir tada visi kariai, įskaitant Lietuvius išvyks iš Afganistano. Kita vertus, jei reikia pavyzdžių skeptikams - Irakas. 2007 m pradžioje jį daugelis laikė žlugusia valstybe, pasmerkta pilietiniam karui, bet kas išėjo? Ogi 2009 gruodis, kai neužfiksuota nė vienos kovinės JAV karių žūties, šalis stalibėja, rimsta, kariai išvedami. Afganistanas skirtingas, bet dar pažiūrėsim kas kaip ką. Juokas ima iš tokių rašeivų kuriančių savo pasakas - Afganistane net nėra naftos, nabagėli.
modis 2010-01-06 13:56
Nafta... Afganistane. Kai pamatai tokius komentarus ish visaziniu supranti kad niekuo parashyto komentaru skiltyje negalima tiket.
Strong_Bad 2010-01-06 14:22
Tai tame ir beda, kad norima kontroliuoti. O kur norima kontroliuoti, ten atsiranda atitinkama jega ir motyvacija priesintis. Gal pasirodysiu durnas, bet PVZ kodel iki to 9.11 apie tuos talibus air alkajiedas nieko nebuvo girdet. Buvo salis kaip salis su savo problemom ir tt. Tik po to puole amerikieciai juos auklet ir mokint, kaip reik gyvent "amerikoniskai". Yra ten sava tvarka ir su jega nieko nepakeisi, jeigu galvoj nieko nekeisi. Kas is to, kad tu sautuva iremes juos priversi daryt "taika", bet nusisuksi, tai jie ir vel savo darys. Kazkokiais zaidimais uzsiima nuo antro galo. Man vis labiau atrodo, kad dziaugias rade su kuo pazaist "kate-pele". Kas is to, kad tu ten kazka atstatinesi, bet ar jiems butent to reikia? Kazkas panasaus, kaip taisant moskviciu naudoti kokias mercedes dalis - pavadinimai daliu gal ir atitinka, bet jos ten netinka. Aisku apie visa situacija zinom tik tiek, kiek ziniasklaida pateikia informacijos ir nezinia kiek ten tiesos, nes realiai pas kareivelius ta informacija tikroji butu uzslaptnta po 5 antspaudais "top secret". Todel taip sunku realiai ivertint, kuria puse labiau palaikyt.
Zergas 2010-01-06 14:42
juokas ima klausant tu nesamoningu strategiju.vienintelis dalykas kodel ten yra usa kariai yra HEROINAS.afganistanas dabar patenkina apie 90% sio vieno is stipriausiu ir zalingiausiu narkotiku pasaulinio poreikio.info pamastymui,iki tol kol ten neisiverze jankiai,afganistanas buvo beveik iki 0 sumazines sio narkotiko gamyba.taigi pamastykit kam gali but naudingas sis karas ir kada jis baigsis jei metinis pelnas nuodijant milijonus zmoniu yra apie 200 milijardu doleriu.
lightfire 2010-01-06 15:09
ypač šiais laikais norint kažką sužinoti tereikia padaryti tai, ko pats akivaizdžiai nepadarei - pakrutinti smegenis. Informacija yra ne tik oficialioje žiniasklaidoje (jei tau žiniasklaida apsiriboja delfiu ir pan, tai tavo problemos) - yra begalės info šaltinių - internetinės svetainės, blogai, video, pranešimai, pasakojimai, knygos - kas tik nori. Ir afganų, ir amerikiečių, ir lietuvių, ir estų, ir suomių, ir net talibų - pagrindinė klaida yra tą, kad tu per mažai domiesi tuo, apie ką mėgini šnekėti, todėl tavo komentaras išeina skystas, o patikėti nesamonėmis skubi..
lightfire 2010-01-06 15:15
tai bent naujieną pareiškei - esi mito auka. žinai kas yra propoganda? tai yra faktų ir melo mišinys. Taip, faktas, kad heroino prekyba išaugo po invazijos, taip, faktas, kad žūsta daug žmonių dėl narkotikų, taip faktas iš narkotikų pelnomasi. Bet kas iš to pelnosi? Ogi pats Talibanas. Dėl kokių priežasčių talibai buvo užraukę heroino prekybą 2000aisiais? Dėl rožinės taikos? Dėl islamo?
Zergas 2010-01-06 16:07
kazkaip nesiklijuoja tavo mintys.iki invazijos talibanas visomis isgalemis kovojo pries narkotikus,o vos tik prasidejus jai,iskart puole augint aguonas?beto kaip jie galetu pervezt simtus tonu to brudo jei beveik visa teritorija kontroliuoja NATO?man rodos kad pats esi propogandos auka
lightfire 2010-01-06 16:23
NATO negali kontroliuoti kiekvieno sunkvežimio, kiekvieno motociklo, asilo ar keliuko. Juo labiau jie neturi įgaliojimų stabdyti narkotikų baronus - tai Afganistano valdžios pareiga. Propogandos auka? Klausiu darsyk - kiek pažįsti afganų?Ar esi kada buvęs toje šalyje? Aš esu ir pažįstų, ir žinau jų problemas. Tad gali apie aukas papasakoti nuo narkotikų mirštantiems vaikams Kandahare, žinove
SG 2010-01-06 16:33
Kad lightfire propagandos auka, tai paaiškėjo prieš keletą dieną, jam atkakliai įrodinėjant, kad JAV Irake ne dėl naftos, bet taip ir nesugebėjus paaiškint, dėl ko ten JAV.
Zergas 2010-01-06 16:34
nu ir susimovei zinove kainos dabar kaip tik gerokai atpigo palyginus su laikotarpiu iki invazijos del pertekliaus,ir kokybe zenkliai pagerejo to brudo.o del igaliojimu tai tu man tik nepusk arabu,tasko zmones is bepilociu lektuvu tolka tak vos tik itarimas kad teroristas,o stai kai narkotikus gabena jau nieko nemato.idomi transformacija gaunasi ar netaip? pats as nebuvau,ir nesiruosiu vaziuot tenai nes man ten nera kas veikt,ten zmones gyveno simtus metu kol ju niekas neuzkabino,bet va atsiranda gudrociu kurie moko kitus kaip gyvent.kodel kinieciu nevaziuoji mokyt gyvenimo a?ar todel kad baisu gaut i dantis?
lightfire 2010-01-06 18:24
nebaisu, drąsuoli, buvau ir Kinijoje, mokiau anglų kalbos, nes jie patys noriai mokosi. O ką TU esi išmokęs?
lightfire 2010-01-06 18:26
jei nesugebėjai suprasti paaiškinimo ir argumentų, kad ne dėl naftos - tavo bėdos. Tik manau, jog suvokimo sutrikimų turintiems žmonėms nederėtų vapėti apie aukas..užuojauta tamstai..
Analog 2010-01-06 18:54
Lightfire, net atsakius i visus ju (SG, zergas ir t.t.) klausimus ir argumentuotai paneigus ju teiginius, ju nuomones vistiek nepakeisi, nes jie tiesiog nenori pripazinti faktu, kad ir kas nutiktu, jiem USA vistiek bus blogis. Kazkaip nepastebejau, kad kas taip stipriai sneketu apie Rusijos - Gruzijos kara, nors rusai ten isiverze su zymiai silpnesniu pretekstu (matai, pilieciai ju skriaudziami ) nei amerikonai i Iraka ar Afganistana (9/11, Alkajeda, talibai, zmoniu galvu pjaustymai ir kitos, protu nesuvokiamos baisybes).
Freeman 2010-01-06 19:25
beviltiski abu atvejai...isikande ta savo nafta, prisiziureja zeigeist'u ir panasaus slamsto, mato visur samokslo teorijas ir pasaulio uzkariavimus. Tiksliau ne visur, o butent jav.....vargsai paveikti to postmaterializmo.
Crus 2010-01-06 23:29
jie tiesiog nekencia JAV, o kodel patys nezino. galit rasyt ka norit su argumentais ar be, tokiem zmonem vienodai sviecia, todel jau seniai nustojau gincytis su tokiais zmonem, nes jiem gali nors ir kuola ant galvos tasyt vistiek savo isikande bus. Bet ar jus zmogeliai pagalvojote, kad jei nebutu JAV, tai butu kita salis kuri vaidintu "pasaulio policininka". galbut Rusija, o gal Kinija? manote tada kas nors pasikeis? ne velnio...
Arns 2010-01-07 11:07
O JAV tuos karus pradėjo ne dėl to, kad jų piliečių saugumui gresią didelis pavojus? Ir iš vis, jau visi pripažysta(bent jau Vakarų politikai), kad Rusijos-Gruzijos karą pradėjo gruzinai.
Crus 2010-01-07 16:23
idomiai skamba lyg Gruzija butu uzpuolusi Rusija savam kieme tvarka dare. o pamenu per rusu zinias kaip garsiai sauke apie 2000 zuvusiu civiliu, kaip po to paaiskejo tai absoliutus melas. na ir siaip dar daug klaustuku kas gi istiesu sugriove ta Chinvali ar gruzinai ar patys rusai
Arns 2010-01-07 16:32
Gruzinai užpuolė osetinus, o kadangi dar nuo 1992 metų karo tarp Gruzijos ir Osetijos, konflikto iskyrėjęs buvo Rusija, ji ir atstatė viską į vietas. Aišku dėl pačio atstatymo ir kyla daugiausiai ginčų, bet pats faktas, kad tarptautinė bendrija pripažino kad gruzinai apsimelavo...