Rusija kasmet netenka apie 80 tūkst. piliečių dėl priežasčių, susijusių su alkoholio vartojimu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2010-01-11 17:54
....ir daugiau kaip 500 tūkst. „smarkiai girtaujančiųjų“, . Matyt rusijoje kiti alchogolizmo nustatymo standartai
rob 2010-01-12 08:39
Pilnai Isibegejo JAV planas dar 1925m sugalvotas, kaip pazaboti konkurente. Kaip pasiziuri tai dauguma buvusiu SSRS valstybiu dideja alkoholizmas, tarp ju ir lietuva, greitu laiku MUSU kaimyne prades skaidytis i atskiras sritis, kurios atsiribos nuo kremliaus, dides susipriesinimas tarp buvusiu brolisku valstybiu pilieciu. Gruzija jau kaip CRU irankis dalyvauja kampanijoje. Kam idomios globalios problemos patariu paziureti laida odnapoliarni myr. RUSIJA per visa savo istorija nera nieko užpuolusi, reikia dekoti kad sustabde vokiecius. Informacini kara kolkas laimi JAV 6% gyventoju valdo 50% pasaulio turto. Pasaulyja baigia isivyrauti monopolija
Windas 2010-01-12 08:54
rob, busi dar vienas myletojas rusu? visi ms suvokiam kad nei jav nei rusija nera angelai... bet kazkodel jav zmoniu gyvenimo lygis geresnis nei rusu. Todel zmones ir noriai renkasi jav puse nei rusu. Mes ziurim faktus pagal gyvenima o ne pagal kas ka per kara dare... jei rusija butu tokia gera ir nuostabi shalis kaip daugelis tokiu kaip tu "rusijos prostituciu" (metaforiskai) sakote tai manau daugiau pasaulio zmoniu varytu i rusija o ne i jav.
Starr 2010-01-12 09:52
Jeigu Stalinas nebūtų prieš karą flirtavęs su Hitleriu, apskritai gal pačio karo išvis nebūtų? Nepagalvojai? Man atrodo, putino propaganda per daug smegenis išplovė . Beje ruskiai alkoholio problemų turėjo toli gražu dar prieš 1925. Jau XIV am. ruskiai žinojo degtinės "privalumus", dar pačios JAV nebuvo . Amžių amžius carai valdė degtinės gamybą ir pardavimą, surinkti mokesčiai siekdavo iki 40 proc. visų šalies mokesčių. Paskaityk bent jau wikipedia ir tada pabandyk atsakyt į istorinį klausimą: "kas ištiktųjų pragirdė ruskių tautą?". Beje, dainelė "visi kalti tik ne rusas" turbūt irgi sena kaip degtinė .
Arns 2010-01-12 10:58
Tik nereikia lia lia lia, vos ne visos monarchijos mėgo biudžetą papildyti pinigais iš smuklių ir pakelės užeigų, LDK irgi daug tokių buvo pristeigta.
Nerkus 2010-01-12 11:36
kaip pasake Jakaterina II "girta liaudi lengva valdyti" Atrodo, kad ji isteige prievole, kad kiekvienas valstietis turi butinai pragerti kazkiek pinigu smukleje.
bahuriux 2010-01-12 11:56
Nebloga ta Jakaterina II buvo filmas yra kazkoks apie ja Kubilius ir trumparegis, galejo sumazinti akcizus ir paimti alchogoli i valstybes rankas, butu ne minusinis biudzetas, o pliusinis buves. Nu prasigerusiu bedarbiu padaugetu, nu ir kas. Beveik visos valstybes taip daro. Aha rusai nieko neuzpuole Lietuva, kaip ir daugelis brolisku tarybiniu respubliku savo noru istojo i CCCP, ka ten savo noru, vaziavo net delegacija mulkiu ir ubagu pasiprasyti, kad tik priimtu. Taip Afganistano, korejos nepuole tik kisosi i vidaus reikalus karine jega. Toks anekdotas yra. Vienas draugas kitam sako, zinai as vakar isgelbejau mergina nuo isprievartavimo. Kaip? As jos paprasciausiai neprievartavau, bet graziuoju prikalbinau. Cia taip ir su tarybinem respublikom atsitiko, parsiduodi, arba busi sulygintas su zeme.
immortallt 2010-01-12 12:34
Rob, esi paranojikas prisiziurejes propagandiniu filmu. Taip 6% valdo 50% pasaulio turto, tik klausimas kodel ? Todel, kad jie kaupe kapitala ir tas kapitalas jiems nese graza. Beje, jeigu ne tokie zmones, mes vis dar gyventume urvuose.
Starr 2010-01-12 13:47
Na taip, bet mes šnekam visai apie kitus dalykus. Praeitam post'e aš kvestijonavau klausimą apie mistinę sąmokslo teoriją apie "pilnai įsibėgėjusį JAV dar 1925m. sugalvotą planą", dėl kurio atseit dabar nyksta rusų tautą. O prie ko čia kitos monarchijos ir LDK?
Arns 2010-01-12 13:52
paprasta, tikrai ne rusai iš to biznį sugalvojo daryti.Iš vis, spiritas priskiriamas arabams, tik jie jį naudojo medicinoje, o po kryžiaus žygių Europoje, jam sugalvojo ir kitą panaudojimo būdą.
Starr 2010-01-12 13:59
". Beje tai labai pagrįstų mano pirmam post'e išsakytą mintį, kad "visi kalti tik ne rusas" .
Arns 2010-01-12 14:32
Tai matyt kažkas, tik ne lietuviai, kalti jog egzistuojame? Visi įvykiai norom nenorom jungiasi į grandines, juk ir ratas išrastas negalvojant apie automobilius, bet jie kažkaip važiuoja su vis dar tokios pačios formos ratais.
rob 2010-01-13 10:41
Sutinku, kad JAV aukstesnis lygis, bet is ko tie turtai? Kazkaip per daug valstybiu neitika, kiek jau karu sukele. Turtas, kapitalas is naftos, duju, aukso, narkotiku, almnazu visus srautus kazkodel reguliuoja JAV. NUO 1990 tik zemyn ritames. Vot ir Demokratija