Prancūzija nori uždrausti burkas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2010-01-14 17:21
visai nelogiškas draudimas. Suprantama tam tikrose vietose(pvz oro uostai, autobusų stotys) galima uždrausti tokius apdangalus, dėl saugumo(pvz bijantis terorizmo), tačiau visur... Tai reiktu gal svarstyti ir mini sijonėlių draudimą, kad tai gal būt prisideda prie moralės normų žlugdymų(nes asocijuojasi su prostitutėmis)?
zaf 2010-01-14 17:33
Tik jau nereikia tų "genialių" palyginimų... Nebepasitiki žmonės, matyt dėl to ir nori uždraust. Ir ne mum spręst, ką reikėtų Prancūzijos valdžiai daryt konkrečiais atvejais.
ligonis 2010-01-14 17:58
"buvo uždrausta į vietinį baseiną eiti vilkint burkinį, musulmonišką maudymosi kostiumą." su palapine turbut bande i baseina ilipt
Azuolas 2010-01-14 18:24
Džiugu, kad nepadlaižiauja musulmonams. Reikėtų dar ir periodiškai spausdinti mahometo karikatūras.
Tas_pac 2010-01-14 18:34
Man visda patiko Sarkozy. Žmogus supranta moteris, ne veltui ir pačio žmona ne iš prastųjų O rimčiau tai, gerai kad pagaliua imamasi kažko prieš islamizaciją. Šveicarai uždraudė tas nesąmones statyti, prancūzai kovoja prieš moterų diskriminaciją. Galbūt dar yra šansų Europai nuo islamizacijos išsigelbėti.
Arns 2010-01-14 18:40
Kaip ten anglai sako? Epic Fail? http://www.technologijos.lt/diskusijos/ ... hp?p=88936 Įdomu kas skundėsi toje temoje jog jam nesudaromos sąlygos reikšti savo idėjas ir tikėjimą? Nuo kada kažkoks pagonis yra nusipelnes aukštesnės pagarbos negu koks katalikas, musulmonas, stačiatikis, sentikis, liuteronas, žydas ir t.t ?
aKi 2010-01-14 19:25
Tegu draudžia. Prancūzija nebebus Prancūzija, jei ant kiekvieno kampo vaikščios apsimutūriavusios arabės. ir šiaip - užtenka jau kad moteris žemina islamiškuose kraštuose.
Azaruto 2010-01-14 20:21
o nepagalvojai kad kaikuriom moterim tai yra tradicija ir del to jos tai nesioja
Muskietininx 2010-01-14 20:21
Tai aišku, o jeigu jau atvyksta į kitą šalį, tegul ir laikosi jos įstatymų ir tradicijų. Juk prisitaikyti turi atvykstantis, o ne atvirkščiai. Tik aišku moteriai visą gyvenimą vaikščiojusiai su palapine turėtų būti sunku išeiti normaliai apsirengus (euripietiškai)
Sunstep 2010-01-14 21:37
Zigzaueris 2010-01-14 23:26
Jo?Net neabejoju,kad visos musulmones megaujasi tuo,jog ju vyrai gali but joms tikri diktatoriai ir daryt ka nori.Jaigu neprivers ,tai veikiausiai moterys bijos lauzyti tradicijas,nes vyrai jom draus.Labai gera ideja vien todėl,kad musulmonu tradicijoms europoje ne vieta.Jie turi integruotis i musu kultura,o ne atnesti savo.
Azuolas 2010-01-15 04:26
nesiskaito su netradicinėm religijom, ir Lietuva - neišimtis. Tik kai kuriems žmonėms niekad nedaeis, kad krikščionybė taip pat gali kai kuriuose šalyse būti netradicinė ir su ja nesiskaitys lygiai taip pat, kaip prancūzai nesiskaito su islamu. Bet, kai ponas Arns geriau už mane (dirbantį toje srityje) žino kaip ten su ekologija Lietuvoje, tai turbūt geriau žinos ir kokiai aš religijai priklausau... Per daug atlaidūs žiūriu čia moderatoriai.
Arns 2010-01-15 09:57
Azuole, tai čia tu kažkoks "dievukas", TU žinai, TU išmanai, TU... Skaityk savo postus, pamatysi kaip verkšleni jog tau per visokias Gavėnes neleidžia koncertukų rengti ir pan. Tai ką? Tą aš ir sakau, kad pernelyg save idealizuoji, jog viską išmanai, realiai tu neišmanai nieko. O jeigu išmanai(ir net gal kažkur toje srityje dirbi(kažkur)), tai tada žiauru, nenorėčiau su tokiu neišmanančiu žmogumi susitikti, argumentai tokie pas tave, jog 9 iš 10 atvejų, net mokinukas protingiau parašo... O tu išmanai ekologiją? sorrry, kaip jau minėjau, tavo išmanymas atrodo baigiasi ties 12 klasės biologijos vadovėliu. Arba žinai, tu protingas, toks protingas, kad net argumentų nereikia, svarbu jog TU žinai. P.S pagal tavo logiką, Lietuvoje negrų nebuvo, taigi jei koks nors atvyksta, reikia "jam parodyti kur jo vieta"? Pagal tavo komentarus taip. Juk jam(negrui) nedaėjo galvon, kad su juo niekas nesielgs kaip jo gimtojoje šalyje, kur yra daugiau juodaodžių. Šeip čia jau diskriminacija...
Zigzaueris 2010-01-15 10:46
Gal kas ir klysta,bet tu ,Arns, tai jau niekada ,kiek pastebėjau.... Beje,dėl religijų Ąžuolas teisus buvo ir anoj temoj.Elementarus pavyzdys-kodėl mokyklose per tikyba moko ne apie religijas,o būtent apie krikščionybę? Ir dėl negro-jaigu jis atvažiuoja ir nori tapti Lietuvos piliečiu,tai ir privalo integruotis į visuomenę ir jaigu valstybėje draudžiami kažkokie atributai,jis turi jų laikytis.O išpažinti vieną ar kitą religiją niekas nedraudžia ir kaip straipsnyje rašoma-islamas to nereikalauja,kad jos burkas nešiotų. P.s.Manau būtų puiku susitikti,kai akis į akį kalbama,tai paprastai tonas sušvelnėja pas žmones
Manvydas 2010-01-15 11:28
Nei vienas jos nenusipelnė, nes visi jie yra lygūs.Supranti?O dėl burkų, tai šaunuoliai prancūzai.Tai ne tikijėmo atributas, o moters niekinimo atributas.Nori burkų?P*sk į arabyną.Be to Arniuk užteks apsimest, kuo neesi.Kartais atrodo, kad sėdi 15 metų jaunuolis ir apsimeta visažiniu. Neteigiu, kad būtent taip yra.Bet tu viską išmanai geriausiai, o kiti tau vos ne šūduko vietoj.
Arns 2010-01-15 11:52
Zigzaueris, tikybos pamokas prastūmė kunigai, tad jie ir dėsto kas jiems atrodo svarbu. Apie bendrai religijas, skirtos etikos pamokos(kitaip sakant dorinio ugdymo). Taigi, problemos ieškoma ne ten, problema ne pati pamoka, o ar visuomenė priverstinai kažkam neprimeta gyvenimo būdo. O ne tas pats su tomis burkomis? Visuomenei jos nepatinka, tad tegu ir neknisa tos musulmonės jiems protų... Pagavai mintį? Kažkas kažkam primeta, tu būsi(esi) nepatenkintas kodėl per tikybos pamokas mokama katalikiškų tiesų, o ne kokio budizmo, taip gal ir musulmonės bus nepatenkintos jog jos negali rengtis kaip nori. O kaip tavo manymu integruotis, jei visuomenė iš kart nusistačiusi prieš tave? Daugumai moterų teisės visai nerūpi, daugumai nepatinka būtent musulmonai, tik kažkaip negražu prie ES sienos klausinėti ar tu musulmonas ar ne, geriau pabandyti išguiti juos diskriminacija. Manvydas, aš niekur ir nesisakau esąs koks super didis profesorius. Daugumoje temų esu gana nuosaikus, jeigu nesu tikras specialistas, bet tada kam diskutuoti? Abejoju ar jei leistume tik tos srities specialistams, po tam tikros specialybės straipsniais, komentuoti, ar atsirastu tą galinčių daryti. Taigi, užuot pykęs ir rašęs beverčius komentarus, kuriuose nesirengi jokių argumentų dėstyti, kurie pagrįstu tavo nuomonę, geriau...
Windas 2010-01-15 11:57
Zigzaueris, svx ir ziek arno neuzsipulk taip realybej jis tyletu nors kas ten zino... Seip europoje reiktu musulmonams elgtis europietiskai.. kaip ir visi sakome integracija i visuomine... jug mes nuvyke i emiratus nevaixtome girti ir nesakom merginoms "DUOK SEXO UZ 200LT" laikomes kulturos ir stengiames ju neizeisti ar nesutersti tai kas pas juos priimtina... Arba indijoje karves sventos ir ten geriau zmogus avarija padarys nei karva nutrenks o lietuvoje kiaurai ta karve vaziuotu tad mes indijoje budami gerbtume ju tradicijas, tad ir europoje visi kas nevietiniai turi gerbti europieciu nuomones (daugumos) niekas nedraudzia kazka ten daryt ir t.t. ar netiketi i kitus tikejimus tiesiog siek tiek yra normu europoje ju reik laikytis taip pat kaip ir siauliuose Nato kariai nesilaiko normu na ir gauna i galva.
Manvydas 2010-01-15 12:10
Arns aš ir neteigiau to, tik taip kartais pasirodo, kad tik tu vienas viską žinai ir išmanai geriausiai. Kas dėl burkų, jos ne tikėjimo pagrindas, o elementarus moters žeminimo/ diskriminavimo įrankis. Europoje žmogus yra tiek moteris, tiek ir vyras. Islame žmogus yra tik vyras, o moterys yra į skudurus susivyniojusios vaikus darančios būtybės. Jei esi Europoje, tai ir elkis europietiškai.
rimka 2010-01-15 13:03
o ka gali zinot, gal daugumoje atveju taip ir yra netgi ir musiskem kai kuriom moterim tas visai patiktu
Robertas 2010-01-15 13:08
O man Sunstep video patiko labiausiai. :¬D