Globalinio fondo siekiai – 12,000,000,000$  (0)

Globalintis fondas, kovojantis su AIDS, tuberkulioze(TB) bei maliarija, iki 2012 tikisi savo biudžetą padidinti iki 12 milijardų JAV dolerių. Fondas padeda silpniausioms pasaulio tautomis kovoti su sunkiausiomis šių laikų ligomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fondo pirmininkas sakė, jog pinigai, kuriuos jie mobilizuoja, padės sušvelninti AIDS, TB ir maliarijos padarinius labiausiai šių ligų paveiktose valstybėse. Net 68% visų sergančių AIDS gyvena Afrikoje, kur įvyksta trys ketvirtadaliai visų mirčių dėl šios pavojingos ligos.

Zimbabvėje gyveną 12 milijonų žmonių, iš kurių apie milijonas yra ŽIV nešiotojai ir 300 tūkstančių, kuriems skubiai reikalingos antivirusinės terapijos. Globalinio fondo pirmininko teigimu, Zimbabvėje situacija po truputėlį gerėja. Tačiau šios šalies prezidentas Mwanawasa sakė, jog Zimbabvėje ŽIV paplitimas vis dar yra pernelyg aukštas ir tai kelia nerimą.

Tuberkuliozė, kuri plinta artimo kontakto metu taip pat yra didelė problema Afrikoje, kur šimtai milijonų žmonių yra šios ligos nešiotojai, patys to nežinodami. Blogiausia tai, jog šios ligos augimas „bendradarbiaudamas“ su ŽIV sukelia dar daugiau bėdų lengvai pažeidžiamiems žmonės.

Parengė: Evaldas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: