ES slapčiomis ruošiasi įteisinti Europoje genetiškai pakeistą maistą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-10-27 13:15
Ot parazitai
lukassal1 2008-10-27 13:26
monsanto ir kitos diziosios bendroves idejo i kisena matyt Barroso,kat jis taip inertingai bando visus ikalbeti ir dar slapciomis nuo visuomenes.
kiesza 2008-10-27 13:40
Gaidys ta ES varom geriau is jos ! ! !
Anonymous 2008-10-27 14:04
Anonymous 2008-10-27 14:07
Naujoji pasaulio tvarka ateina: Tikrasis tikslas yra sumazinti zmoniu skaiciu zemeje 2030 metams per puse t.y. iki 3 mlrd. www . bibliotecapleyades . net/esp_sociopol_clubrome.htm lt91 . blogspot . com
Anonymous 2008-10-27 16:18
ajo, ateis laikas, kai bus pagrinde tik genetiskai modifikuotas maistas, ir kitoki bus sunku isigyti, nes pasaulyje vyraus, keletas mazmenines prekybos korporaciju, kurios glaudziai bendradarbiaus su tokiom korporacijom kaip monsanto ir siuose prekybos centruose, galesite isigyti tik tai ka jie nores pardavineti, nes nebus galimybes rinktis, na nebent bus keletas ekologisku ukiu per visa lietuva like. Siaip apie tai galite paziureti siuose filmuose "Future of Food" ir "Controlling our Food", juos rasite topvideo .lt puslapyje. Jei kai kurios auginamos kulturos yra nuodingos paprastiem augalais mintantiems kirminams, tai manau zmogui jos taip pat daro zala.
Mindė 2008-10-27 17:46
Net neskaičiau straipsnio. Esmė tokia: jeigu būtų leista rinktis, manau visi pasirinktų valgyti normalų maistą, o ne modifikuotą (nors pastarasis ir kokiais 10% pigesnis). Tai kam dar tą modifikuotą kišt į rinką? Ačiū, mums jo nereikia! Aišku viskas slepiasi už pinigų...
sigitas 2008-10-27 21:48
Aš tai nesu nusistatęs prieš genetiškai modifikuotą maistą . Faktiškai kiekviena nauja veislė turi savo savitą genomą , tik jis sukurtas selekciniu ar tai kryžminimo budu . Svarbiau yra ne kokiu budu genomas yra sukurtas , bet kokie jo sukurimo tikslai . Opijinės aguonos yra išveistos selekcijonuojant o ne genetiškai modifikuojant .
Booster 2008-10-27 22:03
Nieko gero sliapia nuo zmoniu? Pagauni toki ir suseri ta jovala jam...
Anonymous 2008-10-27 22:19
Viskas del pinigu cia ir taip aisku, svarbiausia nesileisti paveikiamiems tokiomis agitacijomis kaip kad genetiskai modifikuotas maistas isgelbes pasauli nuo bado. Genetiskai modifikuotas maistas gal ir nera nuodas, taciau jis nera pilnavertis, jame kur kas maziau maistingu medziagu. Del tokio maisto atsiranda daugiau ligu ir valstybe turetu kaip tik pamastyti, kas labiau apsimoka: ar leisti pinigus sveikatos prieziurai gydant ligonius, ar skirti daugiau lesu sveikesniam ir naturalesniam maistui. Siaip ar taip dar nera moksliniu irodymu, jog gen. modifikuotas maistas nekenkia sveikatai, taip kad geriau netaupyti ant sveikatos.
Anonymous 2008-10-28 00:32
Ir dabar bbz ka valgome, ar tai mesa ar popieriu su chemija. Siaip ES tikslas seniai jau uzsibreztas, tiesiog suzlugdyti kiekvienos valstybes uki, o poto kisti chemija ir visoki kita shuda.. Bl tokius durnius reiktu saudyti kaip kad rusai dare, skelbia kazka tai priesisko vadinasi liaudies priesas.
Anonymous 2008-10-28 08:42
Teisingai kionig sako Dar reikėtų iš ES išstot. Nu tikra nesąmonė ta ES. Neleidžia cukraus gamint. Kodėl? Tipo kenkia aplinkai? Faktas - visą ES su savo cukrum nukonkuruotumėm.., tai tie ir bijo.., prisigalvoja visokių draudimų.., aiškina apie paramą, bet juk visi žino: nemokamai tik sūris pelėms... Dar čia visi aiškina apie priklausomybę nuo Rusijos.., tik niekas nesako: "nuo vilko ant meškos". Juk geriau viską pirkt iš rusijos už puse kainos ir smarkiai stiprint savo ekonomiką, negu pirkt viską kelioliką kartų brangiau, gyvent duriant galą su galu ir sakyt - mes nepriklausomi nuo rusijos.., bet vos kas nors iš ES pakels pirštą, pasakys "cit!" ir sėdėsim o šluota pasislėpę, bijosim žodį pasakyt... Žodžiu ES blogiau nei Rusija, blogiau nei Hitleris.., jei dar nesupratot, ateis laikas kai suprasit.., o šitą komentarą galit įsirėmint, pasidėt kur po grindim... Praeis dešimt metų.., pasiimsit paskaitysit.., gal tada praregėsit praregėsit...
Zigzaueris 2008-10-28 09:29
Blyn man sunku isivaizduot save valganti ta mesla.paskui ir gimsta visokie issigimeliai ....
studentas 2008-10-28 10:13
ot fakyrai. beje nepastebejot kai perkat padazus ar majonezus sudetyje buna
Anonymous 2008-10-28 10:39
Tadai, esi labai naivus manydamas, kad rusijoj tik geri dedes sedi laukdami kaip lietuvai padet... ES yra gerai, ir netgi labai gerai, taciau lietuva per savo kvailus valdininkus nesugeba pasinaudoti jos teikiamais privalumais... Stai tokia airija pasinaudojo, ir ziurek - puse lietuvos jau ten. Kvailiai lietuvos seime sedi ir investuoja gautus pinigus is ES y keliu remonta, vietoj to kad didintu atlyginimus ir sukurtu nauju darbo vietu. Na o priklausomybe rusui yra 100 kartu baisiau uz priklausomybe ES. Paaiskinciau placiau, bet labai jau laiko neturiu dbr
Anonymous 2008-10-28 10:50
oho kiek daug urviniu zmogeliuku i sita saita pradejo lysti, bet gerai, nes tokie saitai tam ir yra normaliais zmonem padetu padaryti, nebijokit progreso, nes veliau juoksis kaip is tu kur pirmus traukinius bande stabdyti su sakem galvodami kad velnias vaziuoja.
Anonymous 2008-10-28 11:25
Zombis. istroskes labai naujoviu. matau kad istorijos ne gramo nesuvokiai per pamokas. o kad atsirugsta mums visa si industrilizacija tai atsirugsta. mus jau visai baige uzvalgyti. kas juokingiausi kad savi.
Anonymous 2008-10-28 11:54
Skirta "A". Neprimetinėk savo nuomonės mano tekstui. Aš nesakiau, kad Rusija nori Lietuvai padėt, bet sakiau, kad ES TIKRAI nenori Lietuvai padėt. Jei galvoji, kad ES yra gerai, tai esi propagandos auka. Rusija mums yra naudinga ekonomiškai. Mes galim pas juos viską eksportuot ir iš to gerai uždirbt. To reikia ir jiems ir mums. Mūsų prekės ir kainos jų rinkoje konkurencingos. Europos rinkoje mes mažiau konkurencingi, bet irgi galim rast savo nišą.., tik čia jie prisidėję visokių draudimų.., kad mus NEOFICIALIAI žlugdytų. Iš Rusijos mes galim pirkt geresnėmis kainomis nei iš ES, be to produktai yra kokybiškesni. Šitoj vietoj labai norėsi nesutikt, bet pamiršk savo prieštaravimą.., nes tai tik rodys tavo nežinojimą. Kodėl? Pažiūrėk į vaistus. Visi rusiški vaistai uždrausti, nes ji "NEATITINKA" ES reikalavimų.., Tik klausimas tada: o kokie tie reikalavimai? Tu žinai? Faktas - NEŽINAI. Visi tie draudimai, tai tik savo interesų gynimas paslėptas po nekaltybės skraiste... Beje - nepaneigsi: kokybiškiausios prekės yra rusiškos.., tą įrodo ir Rusijos pasiekimai kosmose.., bet garantuoju, tu ir šito nežinai.., kaip ir begalės kitų dalykų.., mat tavo sąmonė gerai praplauta propagandos... ;]
Hmz 2008-10-28 12:18
"Modifikuotas krakmolas" nėra genetiškai modifikuotas. Paskaityk http://www.vet.lt/lt/pages/view/?id=390
Anonymous 2008-10-28 12:19
Rusija mums nenaudinga, mes priklausomi nuo jos užgaidžių. Pats tu apakintas propagandos. Baik nusišnekėt. , jog jis įgytų daugiau maistinių mjedžiagų, arba įsitvirtintų rūšys ten, kur prastai (pvz., dykumose). Tačiau aš pats renkuosi nemodifikuotą maistą. Kodėl? Dėl to, kaip paminėjau aukščiau - niekas dar neįrodyta - nei nauda, nei kenkimas.