Vietoj smegenų auglio gydytojai moters galvoje rado kirminą  (17)

Arizonos valstijos (JAV) gydytojai iš pradžių manė, jog Fenikso miesto apylinkėse gyvenanti moteris turi smegenų auglį, tačiau paaiškėjo, jog šį itin svarbų organą sužalojo kiek kitas piktadarys - kirminas. Pradėjusiai jausti rankos tirpimą ir regos sutrikimus, Rosemary Alvarez buvo atliktas kompiuterinės tomografijos ir magnetinio rezonanso skenavimas, tačiau tikroji situacija paaiškėjo tik operacijos metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Kai tik pamatėme MRI nuotrauką, supratome jog kažkas tikrai yra negerai. Tai buvo kažkas jos smegenų kamiene (pailgosiose smegenyse), pačioje giliausioje smegenų vietoje", pasakoja neurochirurgas Peter Nakaji. Alvarez buvo perkelta į operacinę, kur Nakaji kartu su savo kolegomis tikėjosi pašalinti auglį. Tačiau vietoj jo rado kirminą. Operacijos videoįrašo ištraukoje  nesigirdi, kaip netikėtą atradimą padarės Nakaji tyliai juokiasi. "Aš sutinku, jog kitiems operacinėje esantiems asmenims tai yra labai keista reakcija. Tačiau aš buvau toks patenkintas vien dėl to, kad tai nebuvo kažkas daug baisesnio", pasakojo gydytojas žurnalistams.

 

Gydytojai pašalino kirminą ir nemano, kad Alvarez turės kokių nors ilgalaikių sveikatos problemų. Tiksliai nežinoma, iš kur tas kirminas ten atsirado - chirurgai teigė, kad kirminai gali į žmogaus organizmą patekti valgant nepakankamai išvirtą mėsą arba gali plisti per neplautas rankas. "Pakanka vienintelio kirminų kiaušinius platinančio asmens, kad būtų užkrėsti daugelis žmonių. Retais atvejais kai kuriems kyla tokio tipo problemos kaip ši", sako Nakaji. Šiuo metu Alvarez jau yra sveika ir užsiima įprastine veikla, tokia kaip žaidimas kamuoliu su kitais šeimos nariais savo kieme. Ji sako, kad tikisi, jog žmonės pasimokys iš jos istorijos. "Plaukite savo rankas, plaukite savo rankas", dar kartą pakartoja ji žurnalistams.


(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)