Laimis Žmuida. Ekologija pagal kinus: no insecticides

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-12-04 14:59
Va cia rimtai...pritariu ir sutinku.Dekui uz praplesta akirati.
Anonymous 2008-12-04 15:04
Neblogai, neblogai, bet dabr jus man pasakykit ka man valgyt, kad vat ir vitaminu butu ir siaip nekenksminga
Anonymous 2008-12-04 15:05
Manyčiau, kad iš karto galėtų visas daržoves iš plastmasės gaminti, pigiau išeitu, ir galutinis produktas nesiskirtu nuo dabar esančių prekyboj.
Anonymous 2008-12-04 15:53
Straipsnis, siekiantis iššaukti nereikalingą diskusiją. Ką jau bekalbėti apie tokius nesąmoningus teiginius, kaip kad "išauga su vienodu lapų skaičium". O autoriau , autoriau, lapų skaičius nėra iš anksto užprogramuotas ir gali nemeluoti botanikos neišmanančiam žmogui apie idealias ir vienodas auginimo sąlygas, kurios niekaip negali padėti išauginti idealiai dviejų vienodų augalų. Žodiu, pastebėjimų yra neblogų, bet labiau tai panašu ir per daug propagandos prikištą straipsnį, ypač manipuliuojant žmonių neišprusimu. Kaip manipuliuoja tariamieji "ekologiškų produktų" gamintojai, taip ir str. autorius be to paties neapsieina.
Redakcija 2008-12-04 15:59
Na, dėl kai kurių faktų teisingumo gal ir galima ginčytis, bet tikrai nereiktų sakyti, jog provokuojama diskusija. Ir dar kaip reikalinga. Ir kuo daugiau būtų diskusijų šia tema, tuo daugiau sąmoningumo žmonių - pirkėjų tarpe. Tuo labiau augtų tikrų ekologinių ūkių paklausa. Jei norime kokybės, jos turime siekti patys, o ne pasyviai laukti.
Anonymous 2008-12-04 17:13
Nereikalinga diskusija turėjau galvoje tą diskusija, kuri paremta žmonių klaidinimu ir iš piršto laužtais faktais...
Anonymous 2008-12-04 19:59
Straipsnyje viskas yra tiesa, nors tiems kurie bent kiek domisi ka kisa y sau y burna anokia cia naujiena. P.s. Ar pats autorius nebus koks Cekuolio pasekejas ar mokinys? Rasymo stilius labai panasus y Cekuolio kalbejimo stiliu (Nors gal tik man taip atrodo?)
Anonymous 2008-12-04 20:29
Mano seneliai - žemdirbiai, o mama - maisto pramonės laboratorijos vyr. chemikė, todėl puikiai žinau, jog pati skaniausia ir sveikiausia morka yra ta morka, kurią tau užaugina močiutė (arba pats, jei turi galimybę).
Anonymous 2008-12-04 21:35
straipsnis pagazdino, pagazdino.tai valgyti ar ne, ir ka valgyti koki geriau , ar is viso nevalgyti, nes gyvent pavojinga?
Anonymous 2008-12-04 21:49
Valgykit zmones darzoves, valgykit... tik pirkit jas ne i masiniu prekybos centru, o is mociutes miesto turgelyje, kur morkos netobulos, taciau tikros ir sweikos...
Anonymous 2008-12-04 22:16
Ir neaišku kokių brudų prisisiurbuioj žemėj augintų. Močiutės daržovė negarantuoja, kad ji bus geresnė ar sveikesnė už įigytą parduotuvėj.
Anonymous 2008-12-04 22:19
seniau ir turgelis buvo gerai , bet dabar ir tam turgely neviskas sviezia ir sveikas ... kadangi ir seklos velniai zino kokios dabar .. pasaulis jau ritas prie to kad tikrai tuoj susinaikins, kaipsakoma reike Wipe nes jau visur aspats darosi ,zmones genda ir gadina aplinkinius , lietuvoj tai cia dar nieko o kas amerikoj darosi... dar tik reike dziaugtis kad lietuvoj tokiu turgeliu yra, amerikieciai nezino tokiu dalyku ir nera ju mate... o mes tik imam imama ta amerikieciu gyvenimo buda , kopijuojam ji... jau baisu darosi i zmoens paziuret kaip gatve eini ... nu bet cia tema apie Ekologijos madas..
Talkatif 2008-12-04 22:37
Kas sodą turi, tas žino tikro vaisiaus ar daržovės skonį. SKONĮ! Pomidorai ar paprikos iš prekybos centrų yra visiškai beskonės. Nors ką čia dauguma supras net neįsivaizduodami, kokie skoniai yra
Anonymous 2008-12-04 22:46
zinau apie ka kalbi pritariu is prekybos centru visos darzoves tikrai yra beskones ... ypac agurkai naminiai agurkai kvepia is toli o vat pirktiniai ne tik kad nekvepia bet dar ir skonis toks kaip plastmases..
Anonymous 2008-12-04 23:25
Manipuliatyviai skamba tas "Turime būti įsitikinę, kad auginama tikrai dėl mūsų, o ne dėl mūsų pinigų." Viskas yra auginama TIK dėl pinigų, net ta čia išaukštinta bobūtė braškes augina po balkonu dėl to kad jas iškeisti į pinigus - tai natūralių natūraliausias dalykas.
Darius55555 2008-12-04 23:58
neužilgo kai persikesiu į namą užmiestyje, turiu tokią mintį organizuoti draugų būrį ir augintis daržoves,vištas, kiaules, gal dar karvę sau, samdyti kokį kaimietį , kad prižiurėtų. Čia žodyje kaimietis neižvelkite nieko žeminančio, nes miestietis tikrai to nesugebės padaryti.
Talkatif 2008-12-05 00:05
Aš auginu, kad pats valgyčiau, svečius pavaišinčiau. Tai tą savo TIK demagogiją pasilik sau.
Anonymous 2008-12-05 00:15
labaijau priespaskutine pastraipa ironiskai nuskambejo... tikiuos autorius supranta ir zino kad tiek trasos, tiek ir insekticidai gali buti ekologiski (tikraja to zodzio prasme, ne autoriaus vartojama). tokie zodziai kaip kompostas, tabako milteliai, pelyno nuoviras ir cesnakai susodinti tarpueiliuose...
Anonymous 2008-12-05 00:30
o as esu girdejes apie maisto auginima pardavimui. Ir nera ten taip grazu, nitratai virsija normas, tresiama daug, gerai jei meslu ar sintetinem trasom, bet kartais tiesiog isvaloma tupykla ir toje praturtintoje zemeje puikiai auga ridikeliai... Nesterilizuotas pienas yra tikrai skanus ir sveikas (parduotuveje man skanaus pieno nera). taciau rizika susirgti encifalitu bei kitomis ligomis.... ir turguje reikia zinoti is ko pirkti
Anonymous 2008-12-05 00:35
p.s. kaimyne isvale tupykla, augina ridikelius. Pardavimui... Ar zinote, kad pomidorai nokinami organinemis dujomis? Berods etanu, gerai nepamenu. Bet liaudiskais metodais i juos galima tiesiog suleisti slapimo... Augina moteriske siltnamyje agurkus. Pagrinde pardavimui. Tik pradzioje keli agurkai sau. Siu agurku netresia. Butent juos ir nesa, kai reikia matuoti nitratus, tiesa, pavasari kartais ir jie normas virsija... Prie gretimo namo vazinedavo vyrukas su zmona. Atvaziuodavo zyguliuku, atvezdavo pieno. Visi jau laukdavo eileje. Kiekviena vakara, tuo paciu laiku, gal kokiu 10 metu pas ji piena pirkdavau. Pienas visada geras. Zinoma yra sansu pasigauti bacila, bet siuo atveju tai lyg nuosava karve. Pazistami zmones, esi tikras, kad viskas nuosirdu. Namines prekes yra gerai, taciau labai pageidautina zinoti is ko prki