Mykolas Drunga. Šiaurės Korėjos situacija pasaulio spaudoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

DJ_LFS 2009-06-06 01:43
gal geriau pagalvokim kaip viskas prasidejo, kas uzvalde siaures koreja, o kas - pietu?
MarkizasBarabasas 2009-06-06 10:14
Į Š.Korėją atėjo socialistai, o į pietus - demokratai. Viso to pradžia - kaip ir visur - rėžimų nesutarimai. Nepamirškim, kad vieną kartą Š.Korėja jau puolė pietus ir juos buvo beveik sutriuškinusu. Tada įsikišo 'Žydrieji šalmai' (nepamenu kaip jie vadinasi, regis JTO taikos palaikimo kariuomenė) ir JAV. Š.Korėja turėjo trauktis, nes jėgos tapo gan nelygios. Jau kai P.Korėjos palaikymas prisistūmės buvo iki Š.Korėjos vidurio - į konfliktą įsikišo Kinija ir su 1mln pėstininkų išstūmė pietiečius iš šiauriečių teritorijų. Kinai tą kartą atstatė pradines sienas (buvusias iki Š.Korėjos puolimo). Tą kartą agresorius buvo Š.Korėja. Manau dabar irgi to nebus išvengta. Jei matete praeitoje temoje HiTech įkeltą filmuką iš YouTube apie dabartį Š.Korėjoje tai manau naumonę susidarėt panašią kaip ir visas pasaulis - Šiaurė ruošiasi karui. [Man šitą faktą geriausiai iliustruoja pati filmo pabaiga - kai vaikai išsirikiuoja į užrašą "CANNON"] Vieninteliai skirtumao tarp šitų dviejų pasikartojančių veiksmų (Šiaurės agresyvių išpuolių), kuris mane intriguoja pamatyti kulminaciją yra tai, kad: KINIJA NEBENORI JŲ (Šiaurės) GINTI ir ŠIAURĖ TURI BRANDUOLINĮ GINKLĄ. Duok Die, kad tos kulminacijos nebūtų.
justinas 2009-06-06 13:56
nutraukt bet kokią humanitarinę pagalbą Š. Korėjai ir gal pati liaudis sukils prieš režimą, o jei ne tai Š. Korėjoje neteks daug gyventoju ir tuo pačiu smarkiai sumažės jos karinis potencialas. O tada jai daug įvairių variantų asiveria: nuo palikimo valioj Korėją iki jos sunaikinimo.
Nightbringer 2009-06-06 17:47
O kokia dabar galimybe turi šalis tokia kaip JAV apsiginti nuo branduolinų raketų?
MarkizasBarabasas 2009-06-06 22:19
JAV - 100procetinę (manau). Bet jei paleis į mažesnes šalis - baigsis liūdnai joms... + dar gali tos branduolinės net nepaleisti. Tiesiog parduoti terroristams ir vat nuo jų jau nebėra jokių preiš raketinių skydų....
SaliamonXP 2009-06-07 23:38
Nera jokiu teroristu.
Freeman 2009-06-08 00:36
nebus cia jokio karo, nerealu. gresme yra nebent pietu korejai ir japonijai. amerika turi savo skyda, nors pietu koreja ir japonija ir nepescios, priesraketiniu priemoniu ir turi nemazai. vo jei terosistams parduotu technologija ar pacia bomba vo cia jau beda didele butu.
Smėlis 2009-06-08 09:24
mano logika neišneša kodėl Š.Korėja taip nori reikštis, bet kad karo niekam neskelbs, tai beveik esu tikras. jų motyvai gal ir keisti (bent jau man), tačiau nemanau, jog jie savižudžiai. šįkart netgi Kinija kažin ar už jų nugaros stovės. nebent Rusija ras kažkokių motyvų ginti Š.Korėją, bet įtariu, kad ir jiems patiems tokį spuogą ant pasturgalio turėt nėra itin patogu.
MarkizasBarabasas 2009-06-08 15:53
Smėlis, šiaip aš irgi nelabai tikėčiau, kad Šiaurės.K skelbtų karą kitoms valstybėms, bet juk tokia pati situacija buvo ir WWII pradžioje. Hitleris atvarė kariuomėnę į Reino sritį ir blefuodamas ją užimė. Tiesa po šio veiksmo jis pats (A.Hitleris) pasakė, kad jei prancūzai būtų pajudinę kariuomenę (kuri buvo išrikiuota palei kairę Reino srities pusę ir, bebe, pasak istorijos vadovėlių - 100x didesnė tai jie būtų sutriuškinti. Bet nepajudino ir Trečiasis Reichas užimė beveik visą Europą. Kažkas yra sakęs, kad visada įvyksta tai, kuo mažiausiai tikima. (Turint galvoj atvejus "To negali nutikti, juk dabar 21a. tap nebūna.." ir pnš.)