Pabėgėliai pasakoja apie košmarus, patirtus Š. Korėjos kalėjimuose

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SG 2009-11-05 17:52
"Tiek Jungas, tiek L. teigia laukiantys dienos, kai abi Korėjos susijungs." - svajuko dramblionės. Prie esamos padėties tai neįmanoma. Ir vargu, kad kas pasikeis mirus Kim Jong Ilui.
MarkizasBarabasas 2009-11-05 18:01
Labai įdomu kokias sankcijas darys jie nuteisę Kim Jong Ilą.. Jis nieko pats neklausys, o karo niekas nepradės, nes rusai su kinais stos į š.Korėjos pusę.
HiTech 2009-11-05 18:03
Na jau... Ziurek kokia S.Koreja uzpultu P.Koreja, tai spek ar P.Koreja, nebandytu okupuoti S.Korejos, juolab, kad jai padetu Japonija su JAV. O zmones, pajute normalaus gyvenimo skoni, tikrai nemaistautu.
HiTech 2009-11-05 18:05
Taigi tie Rusai su Kinais vos ne nusisuke nuo S.Korejos jau dabar yra... Aisku sunku numatyti kaip kas bus... JAV ir ES taipogi Gruzijai padet turej, bet mateme kas gavosi.
Arns 2009-11-05 18:13
Korejiečiai tikrai nepradės karo, nes jau dabar ten salygos tokios, kad karo atveju pusė armijos pirmiausia pultu plėšikauti ar išsilakstytu. Kol esi valstybėje, tol nelabai kur ir pabėgsi
ligonis 2009-11-05 18:27
turi potencialo but padoria valstybe, bet renkasi but pasaulio debilu.
Arwis 2009-11-05 18:31
Supraskit ir ta kad jau 4 ar 5 ta karta siaures korejieciu yra mokoma kad ju lyderis beveik dievas. Tie kurie turi kazkokia laisve siaures korejoje(jai tai galima pavadinti laisve) nusizudytu del lyderio ne nedvejoje... Pasizekit kas dejosi kai mire paskutinis lyderis? Zmones raudojo, ir tikrai ne del to kad apsimetinetu, bet is tikro raudojo. O tie kuriems smegenys nebuvo isplautos ar nepavyko tai padaryti sedi konsentracijos stovyklose. Jaigu kam idomi dokumentika: http://www.youtube.com/watch?v=FJ6E3cShcVU O pietu koreja, kuri tiek pasieke per trumpa laika tikrai nenores prisijungti Siaures. Paprasciausiai tai butu didelis zlugimas. Pietu koreja gali tik paremti siaure, bet susijungimo nebus, kol siaures koreja nepasieks bent puses ekonominio lygio.
SG 2009-11-05 18:38
Aš irgi netikiu, kad karas bus. Gyvenam tokiuose laikuose, kai realiai vienai eilinei valstybei užpult kitą yra beveik neįmanoma. Visokios sąjungos, susivienijimai ir t.t. Puolančiai valstybei iškarto būtų krachas. Greičiausiai tam, kad prasidėtų karas, prie valstybės vairo turėtų atisėst tikrąja to žodžio prasme beprotis. Su psichine negalia. Tik didžiosios valstybės ir sąjungos traiško pavienias valstybes. O trečias pasaulinis tuo labiau neįmanomas. Jis būtų nebent tarp rytų ir vakarų blokų, tačiau jis niekam nėra vertingas, nes visi supranta, kad toks karas būtų be laimėtojų, o totalus susinaikinimas. Grįžtant prie Š. Korėjos, tai invazija į ją irgi neįmanoma. Dėl labai paprasto dalyko - branduolinis ginklas. Be jokios abejonės KLDR pralaimėtų, bet prieš pralaimėdama įkastų itin skaudžiai.
sz520qm 2009-11-05 18:49
Nuleisti treniruotų smogikų/snaiperių būrį tyliai ten, tegul surenka nereikalingas viršiausias galvas ir bus ramu. O dabar - 2009, o turim koncentracijos stovyklas, kokias turėjom per antrą pasaulinį. Truputį nelogiška, ką?
Arwis 2009-11-05 18:56
Tu truputi per daug veiksmo filmu ziuri. Jie tam ir turi M/T/S raides, nes ne vaikams suprasti.
MarkizasBarabasas 2009-11-05 19:31
Iš šifruok tas raides.. Nes ir man jos nelabai aiškios :} Sakot nėra prasmė kariauti trečiosiose šalyse, tai, kad kaip tik tik ten didžiosioms sajungoms ir apsimoka... Visi karai tarp Rytų ir Vakarų po antro pasaulinio vyko trečiose šalyse, Vietname, Korėjoje, vos neprasidėjo Kuboje (vienos valstybės kurioje per šaltąjį karą reiškėsi tiek rusai tiek amerikonai nepamenu). Trečios šalys yra pats nuostabiausiasi žaidimų laukas didžiųjų valstybių strategams ir generolams. Kenčia tik kariniai daliniai ir civiliai kurie nepriklauso nei vienai nei kitai pusei, tiesiog pasimaišę ne vietoje.. O jų pačių teritorija - saugi. Nemanau, kad Kim Jong Ilas negali sugalvoti pulti savo sesės Pietietės. Juk jų pasienis visada yra pasiruošęs karui, abi valstybės pasidariusios smėlio kalnų užtvaras, kad nieko nesimatytų už jų pasienio ribos esantiems priešams. Jie ten tik ir laukia kokio nors preteksto pulti. Nevertėtų pamiršti, kad Šiauriečiai jau buvo pasisakę, kad jei kasnors tikrins jų laivus dėl galimo branduolinio ginklo gabenimo jie į tai atsakys koviniais veiksmais. Galų gale, jei ne Šiaurė/Pietūs, tai įsikiš kita valstybė (Irako atvėjis), nes žmonėms pasidarys gaila tų engiamų Šiaurės Korėjos gyventojų, o politikus užknis pastovūs jų draskymasis, ir viskas pasibaigs. (Greičiau nei Irake, jau vien dėl religinio kulto nebuvimo)
Margarita 2009-11-05 20:00
Kas nematėt nepatogaus kino, siūlyciau kurnors paieskoti dokumentinio filmo"Jodoko istorijos". Jame yra surinkti pasakojimai žmonių, kurie buvo įkalinti Jodoko konc. stovykloje Š.Korėjoj. Nėra ten kažkoks graudulingas filmas, tiesiog praplečia akitatį ir iš visų tų istorijų gali susidaryti vaizda jog Š.Korėja yra visiškai izoliuota valstybe, kur žmonės ne tik badauja, bet ir apskritai jiems yra įteigta jog visas likęs pasaulis ypač pietų korėja gyvena dar vargingiau. Žmonės yra tiesiog pigi darbo jėga, kurie net savo noru mirti teisės neturi. Politika tokia - jei tu savižudis, visa tavo šeima ištremiama i lagerius...
HiTech 2009-11-05 20:32
Jo man taip pat buvo neiprasta tai, kad jei pagauna kanors "nusizengus" tai istremia ne tik ta zmogu kuris "prasikalto" bet ir vos ne visa jo gimine... Debilizmas grynas.
manciukaz 2009-11-05 20:32
pritariu, bet manau jei tai butu kam reikalinga butu seniai ivyke
Margarita 2009-11-05 20:49
Turės jie tas stovyklas tol, kol nenuvers savo to prezidento, apskritai ten yra dar stalinistinis rėžimas išlikęs. O del susijungimo - praktiškai neįmanomas daiktas , nežinau tiksliai kiek ten gyventojų, tačiau kuri tauta labai norės į savo vargais negalais išsikariautą vietą moderniam pasaulį įsileist milijonus beraščių. Taigi tas susijungimas tarp šiaures ir pietų yra tik vienas didelis burbulas,kurį išpučia pabėgėliai iš šiaures naiviai besitikėdami, kad jų atrimieji irgi patirs laisvę. Beto juk korėja savo branduoliniu ginklu giriasi visiems, tai kas labai savo valstybe rizikuotu ?
Azuolas 2009-11-05 22:35
Propaganda... Nenustebčiau, jei dar paaiškėtų, jog Kim Jong Ilas kiekvieną vakarą sulgo po kūdikį... Šiaurės korėjoje jaučiu irgi pasakojama neprastesnių istorijų apie vakarų pasaulį Žinoma netvirtinu, jog čia 100% viskas pramanyta, bet kad istorijos gerokai "pagražintos" tai faktas.
Azuolas 2009-11-05 22:50
Jei nusiėmus rožinus akinius, tai "gaila badaujančių žmonių" pasidaro tik tada, jei valstybė turi naftos ar kitokių vertingų išteklių . Karas turi atsipirkti. Šiaurės korėjos atveju tai būtų nebent koks įtakos zonų plėtimas. Nemanau, kad tikslinga pradėti varginantį karą su ja. Jei būtų tikslinga - būtų pradėtas. Tad miegok ramiai ir mažiau tikėk propagandą apie baisųjį Kimjogilą, kuris sėja blogį ir trokšta sukelti pasaulinį karą. Kim jongilas tikrai nedurnas tiesiog siekia išlikti valdžioje.
pinkiss 2009-11-06 00:46
kazkas gerai pasake kad jau 5 kartas tu s korejieciu yra ispalutom smegenim ir jiems mes atrodom blogis,del to lyderia pakeitims sunkei ka nors pakeistu saly nes zmones garbin tik sava prezidenta.Kara atveu S koreja yra apsupta japonijas pietu korejas,ir kinijas,dar amerikieciai pilnai sauga pietus,taigi kara atveju skerdynes butu y vienus vartus,ir salis tegaletu nebent sava gyva mesa gintis.
DJ_LFS 2009-11-06 05:01
Tai va kas dar vis dvejoja kas geriau: S. Koreja - rusijos darbo vaisius P. Koreja - JAV darbo vaisius ir bet kokie argumentai rusijos naudai, parodo to vadinamo argumentuotojo trumpaprotiskuma arba nora gyventi S. Korejoje. Taskas.
Seip 2009-11-06 14:35
Zmones arba maistautu, arba masiskai nusizudytu. Ten ant tiek isvalytos smegenys... Kai i S. Koreja atvaziavo gydytojas ir gyde aklus ligonius, tai tie kur atgavo regejima dekoj "Vadui" o ne daktarui...