[Žinios trumpai] Arestovičius: yra 3 strategijos, kaip kare bus naudojamos HIMARS ir M270 MLRS sistemos – trečiuoju atveju rusams bus košmaras  ()

Įsibrovėlių planų įgyvendinimas priklauso nuo Ukrainos kariuomenės kovinio pajėgumo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-05 [Žinios trumpai] Arestovičius: yra 3 strategijos, kaip kare bus naudojamos HIMARS ir M270 MLRS sistemos – trečiuoju atveju rusams bus košmaras  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai nusitaikė į kelis Ukrainos regionus ir regioninius centrus. Tai yra strateginis priešo tikslas.

Apie tai interviu DW pareiškė prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius.

„Strateginis planas – pasiekti administracines Donecko ir Luhansko sričių sienas. Užgrobti visą Chersoną, iš dalies Zaporižios sritį, įvažiuoti į Zaporižią ir Mykolajivą, o tai sudarys prielaidas tolesniam puolimui, siekiant užimti Dniprą ir Odesą. Kiek pastangų ir laiko jiems prireiks sutelkti pajėgas, galinčias išspręsti šią problemą, nežinoma, tačiau jie nesiruošia sustoti“, – sakė Arestovičius.

Jis pridūrė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gebėjimas apsiginti ir sužlugdyti priešo planus visiškai priklauso nuo Vakarų sąjungininkų karinės pagalbos.

Arestovičius taip pat pakomentavo paskelbtus HIMARS ir M270 MLRS sistemų pristatymus į Ukrainą. Jo nuomone, tolimojo nuotolio raketinė artilerija pajėgi kardinaliai pakeisti situaciją operacijų teatre, tačiau viskas priklauso nuo jos kiekio ir atkeliaujančios amunicijos.

 

„Jei bus bent du šių sistemų padaliniai, iškils didelis klaustukas dėl Rusijos karių gebėjimo vykdyti puolamąsias operacijas operatyviniu lygiu. Jei duos mažiau, žaidimo taisyklės pasikeis mūsų naudai, bet Rusija galės tęsti puolimą, nors jai tai padaryti bus daug skaudžiau, bus didžiuliai nuostoliai, o tai irgi gerai, nes laikas žaidžia su mumis. Trečias variantas – mums jų bus duota tiek, kad galėsime ne tik sulaikyti rusus, bet ir vykdyti kontrpuolimą daugeliu krypčių“, – pridūrė Arestovičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(3)
(45)

Komentarai ()