[Žinios trumpai] „Aš tiesiogine prasme esu šokiruotas“, – apie naujienas iš Rusijos kalbėjo garsus Ukrainiečių žurnalistas Kazanskis  ()

Ukrainos žurnalistas ir blogeris Denisas Kazanskis teigia, kad sekdamas naujienas iš Rusijos jis nuolat patiria šoką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kazanskio vertinimu, padėtis Rusijoje yra labai prasta, bet vietoje to, kad stiprintų savo šalį Kremlius nusprendė sunaikinti Ukrainą.

„Troleibusai Novosibirske yra beveik 100 % susidėvėję. Tada prisimenu kaip prieš karą nauji troleibusai pradėjo dirbti Slavianske, Severodonecke, Bachmute. Novosibirskas yra trečias miestas pagal dydį Rusijoje, 10-15 kartų didesnis už Bachmutą, Slavianską ar Severodonecką - švelniai tariant, ne pačius turtingiausius ir labiausiai išvystytus Ukrainos miestus. Bet net juose troleibusų parkas buvo atnaujintas“, stebisi žurnalistas.

Pasak jo, Rusijai nepatiko, kad Ukrainos kontroliuojamose teritorijose žmonės gyveno geriau nei separatistų valdomose žemėse.

„Tai ne sutapimas, kad jie naikina Mariupolį ir Severodonecką su tokiu įniršiu. Jie negali pakęsti, kad Ukrainoje šie miestai gyveno geriau nei ne tik LDNR, bet net milijoniniai Rusijos miestai“, teigia žurnalistas.

 

Uždraudus technologijų eksportą į Rusiją, situacija ten tikrai suprastės. Avialinijoms ims trūkti lėktuvų, žmonėms - modernių automobilių. Rusiją palieka užsienio kompanijos, todėl paprastiems rusams net ir kokybiška kompiuterinė įranga ar namų elektronika ateityje bus sunkiau prieinami. Lygiai dėl tų pačių priežasčių ir infrastruktūros atnaujinimas Rusijoje bus dar sudėtingesnis nei anksčiau. Juolab, kad tam Rusija neturės ir pinigų.

(105)
(5)
(100)

Komentarai ()