Vokietija nuvylė eilinį kartą, o kariškiai tik „purto galvas“: Ukrainai gyvybiškai reikalinga ginkluotė turi tokią problemą, kad tiekimą atidėjo net iki metų galo  (1)

Birželio pabaigoje Bundesveras turėjo perduoti savo 4 MLRS, tačiau dabar žurnalistai tvirtina, kad buvo atrasta problema – įrenginiai nesuderinami su GMLRS (salvinės ugnies sistema) raketomis, kurias gaus Ukrainos ginkluotosios pajėgos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokiškos „Mars II MLRS“ versijos perdavimas Ukrainai neįvyks anksčiau nei žiemą, nes trūksta reikiamos programinės įrangos GLMRS sviediniams šaudyti. Apie tai praneša „Business Insider“.

Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo pažadėtas „Mars II“ daugkartinio paleidimo raketų sistemų perkėlimas neįmanomas anksčiau nei žiemą. Priežastis – amerikietiškų ir britų didelio tikslumo GLMRS raketoms šaudyti reikalingos programinės įrangos trūkumas. Būtent jų, sakoma leidinyje, Ukrainoje yra daug. Problemai išspręsti gali prireikti ir mėnesių.

Iš pradžių buvo tikimasi, kad Bundesveras iki birželio pabaigos palaipsniui atsisakys savo keturių „Mars II“ įrenginių. Kariškiai dėl šio sprendimo „purto galvas“, nes kariuomenėje yra 40 įrenginių, iš kurių veikia mažiau nei pusė.

Kaip rašo žurnalistai, tai, kad MLRS gali būti pristatyta tik vėlyvą rudenį arba žiemą, kelia problemų. Dabar ekspertai mano, kad rugpjūtis Ukrainos kare bus lemiamas mėnuo. Taigi vokiečių sunkioji ginkluotė tiesiog neturės laiko padėti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

 

Italijos karo ekspertas Thomas Tayneris atkreipia dėmesį, kad tai tikriausiai netiesa. Jis paskelbė vokiško „Mars II“, iššovusio GMLRS raketą, nuotrauką. Nuotrauka paimta iš oficialios Bundesvero svetainės.

Birželio 1 dieną tapo žinoma, kad Vokietija planuoja Ukrainai perduoti kelis „Mars II MLRS“ įrenginius. Prieš tai JAV paskelbė, kad M142 HIMARS MLRS skirs Ukrainos kariuomenei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(12)
(-8)

Komentarai (1)