Rusijoje isterija – iš šalies bėga artimiausias sąjungininkas, prašymus pasiuntė „na..ui“  ()

Bendrovė oficialiai nepranešė apie pasitraukimą iš Rusijos. Tačiau, anot žurnalistų, jos atstovai nustojo atsakyti į prašymus tiekti įrenginius Rusijos Federacijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos elektroninių prietaisų gamintojas „Huawei“ pradėjo uždaryti oficialias parduotuves visoje Rusijoje. Iš 19 prekybos vietų keturios jau nustojo veikti. Ši tendencija išliks ir ateinančiais mėnesiais. Tai praneša „RIA Novosti“, remdamasi įmonei artimais šaltiniais.

Pirmoji užsidarė Maskvos prekybos centre „Riviera“ įsikūrusi parduotuvė, tai įvyko vasario 28 d. Vėliau parduotuvės buvo uždarytos regioniniuose centruose – Novokuznecke, Ufoje ir Rostove prie Dono. Šaltiniai teigia, kad tam yra keletas priežasčių. Visų pirma, prekių trūkumas sandėliuose ir sumažėjusi mobiliųjų įrenginių paklausa tarp vartotojų.

„Tikėtina, kad „Huawei“ ir toliau uždarinės savo parduotuves ateinančiais mėnesiais“, – sakė šaltiniai.

„Huawei“ oficialiai nepranešė, kad palieka Rusiją, tačiau, „Kommersant“ žiniomis, įmonės atstovai nustojo atsakinėti į prašymus pristatyti siuntas į Rusijos Federaciją, o Rusijos Skaitmeninės plėtros, ryšių ir žiniasklaidos ministerija pagąsdino, kad jei sutartys nebus vykdomos, tada „Huawei“ gali prasidėti ieškiniai.

 

 

Anksčiau tapo žinoma, kad „Huawei“ nustojo tiekti telekomunikacijų įrangą Rusijos Federacijai. Rusijos pareigūnai paprašė telekomunikacijų operatorių „MegaFon“, MTS, „Rostelecom“, „VimpelCom“ ir „Tele2“ daryti spaudimą bendrovei ir priversti ją vykdyti sutartyje numatytus įsipareigojimus. Jeigu rusai negaus telekomunikacijų įrangos, tai šalyje kils didelės ryšių problemos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(170)
(3)
(167)

Komentarai ()