Pagaliau Vokietija atkuto: Ukrainai skiria „kiečiausią pasaulyje“ oro gynybos sistemą - ką sugeba IRIS-T?  (3)

„Šauniausia oro gynyba pasaulyje“: ambasadorius paskelbė IRIS-T sistemų pristatymo iš Vokietijos datą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradėta gaminti naujausia vokiška IRIS-T sistema, o procesas bus baigtas vasaros pabaigoje. Oro gynyba apsaugos Kyjivo dydžio teritoriją nuo priešo raketų.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas patvirtino jos pristatymą į Ukrainą. Tai interviu „Novoye Vremya“ sakė Ukrainos ambasadorius Vokietijoje Andrijus Melnykas.

Oro gynybos sistema IRIS-T gali apsaugoti Kyjivo dydžio teritoriją nuo priešo raketų. Tam bus išleista pirmoji dalis iš 1 milijardo eurų, įtrauktų į Vokietijos gynybos ministerijos biudžetą padėti Ukrainai, – aiškino diplomatas.

„IRIS-T sistema yra vienintelis dalykas, už kurį pastaraisiais mėnesiais padėkojau kancleriui ir vyriausybei. Dirbame ties tuo nuo pirmųjų karo dienų. Ši sistema yra pati šauniausia pasaulyje. Tai galima palyginti su amerikietišku „Patriot“, tik tai yra vokiškas produktas“, – sakė ambasadorius.

Melnyko teigimu, ilgas oro gynybos pristatymo laikas yra pateisinamas, nes ši sistema vis dar gaminama Ukrainai.

„Gamyba baigsis vasaros pabaigoje. Tada – treniruotės. Pristatymas bus spalio mėnesį“, – pridūrė diplomatas.

Po 3-4 metų Ukraina galės dislokuoti IRIS-T oro gynybą aplink miestus ir svarbiausius objektus. Proveržis situacijoje, anot ambasadoriaus, yra tai, kad tai pirmasis naujas ginklas, o ne senas.

Oro gynybos IRIS-T charakteristikos

 

Santrumpa IRIS-T reiškia Infra Red Imaging System Tail/Thrust Vector-Controlled. Sistema veikia su „oras-oras“ raketomis su infraraudonųjų spindulių nukreipimo galvute.

IRIS-T sukūrė Vokietijos koncernas „Diehl Defense“.

8 oro gynybos raketų komandų postas, radaras ir paleidimo įrenginys yra ant vokiškų MAN transporto priemonių važiuoklės. Dėl šios priežasties sistema pasižymi dideliu mobilumu ir praeinamumu.

Raketos gali numušti lėktuvus, sraigtasparnius ir raketas iki 40 kilometrų atstumu ir iki 20 kilometrų aukštyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(4)
(61)

Komentarai (3)