„Roskosmos“ vadovas dėjo iš peties: elektronika pražudys Vakarų civilizaciją – Rusija turi didelį pranašumą būsimuose karuose  (6)

Kaip tikina „Roscosmos“ vadovas, pažangių technologijų trūkumas suteiks Rusijai pranašumą būsimų karų metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valstybinės korporacijos „Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas teigė, kad per 15 metų elektronikos plėtra prives prie Vakarų civilizacijos žlugimo. Tokią prognozę jis paskelbė savo kanale „Telegram“.

Anot jo, artimiausiais metais technologiškai išprususios šalys į kosmosą paleis galingą elektroninio karo įrangą, galinčią „vienu paspaudimu“ išjungti orbitinius palydovų žvaigždynus ir elektronines sistemas Žemėje. Be to, borto kompiuteriai leis įsilaužėliams perimti laivų, lėktuvų, automobilių ir kitų transporto priemonių kontrolę.

Dmitrijus Rogozinas mano, kad technologinis „laukiškumas“, tai yra atsilikimas elektronikos srityje, kai kurioms valstybėms bus didelis pranašumas per ateities karus. Šiuo atžvilgiu „Roskosmos“ vadovas ragino saugos ir gynybos srityse pasilikti vidaus degimo variklius, kol visas pasaulis pamažu pereina prie elektrinių.

„Generolas Majevas, tankų verslo ekspertas, kartą man pasakė: „Jei tu plaktuku pataikysi į tanko šarvus, visa jo elektronika žlugs“, - komentavo Rogozinas. – „Aš, žinoma, nesu prieš pažangą. Aš tik jau suaugęs, patyręs žmogus ir žinau žmonių papročius, ypač kitoje valstybės sienos pusėje. Todėl tiesiog perspėju, kad aistra „elektrinei ir elektroninei pažangai“ parvers Vakarų civilizaciją ant kelių“.

Pastebėtina, kad dabar Rusija turi didelių problemų dėl elektronikos, tiksliau, su jos trūkumu. Birželio pradžioje Taivanas, didžiausia puslaidininkių gamybos šalis, sustabdė lustų tiekimą į Rusiją. Ekspertai tvirtina, kad be prieigos prie Taivano gamyklų Rusijos elektronikos pramonė galės naudoti tik 20 metų senumo technologijas.

 

Rusijos pramonės atstovai mano, kad Rusijos Federacijai prireiks 15 metų pakeisti elektronikos importą. Kol kas šalyje nėra įrangos, leidžiančios savarankiškai gaminti mikroschemas pagal šiuolaikinius standartus.

Anksčiau Dmitrijus Rogozinas sakė, kad „Roskosmos“ ketina užgrobti Vokietijos kosminį teleskopą eROSITA. Įranga buvo sumontuota Rusijos kosmoso observatorijoje Spektr-RG, tačiau Maxo Plancko nežemiškos fizikos instituto kūrėjai sustabdė jos veikimą dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(12)
(7)

Komentarai (6)