[Žinios trumpai] Putino nurodymu Rusijoje prasidėjo „didysis gyventojų apiplėšimas“: skelbiama ką daro bankai, Rusijos žurnalistai tokį elgesį pavadino „neįtikėtinu“  (18)

Rusijos bankai vienas po kito pristato naujas rinkliavas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tinkoff“ bankas pirmasis pristatė rinkliavas už užsienio valiuta laikomų pinigų saugojimą. „Tinkoff“ klientai turintys santaupų užsienio valiuta turės mokėti 1% per mėnesį. Tai - pakankamai didelė rinkliava, kuri kainuos didelius pinigus. Aišku, išeitis būtų išsigryninimas, bet išsiimti dolerius ar eurus Rusijoje dabar sunku. Savo pinigus galima atsiimti rubliais, bet ir tai yra nuostolinga dėl vartotojams nepalankių valiutos keitimo kainų.

Žurnalistas Ivanas Jakovina tokį rusų bankų elgesį pavadino „neįtikėtinu“: „jei kas turi dolerių rusų banke, jis dabar ne tik negauna pajamų už indėlį, bet dar ir turi mokėti bankui. Jei nieko nedarysi, liksi be dolerių. Tai yra, jei žmogus sėdės, galės žiūrėti, kaip tirpsta jo sąskaitos doleriai“. Bet ką gali padaryti dolerių turintys rusai? Jakovina sako, kad nieko, nes pirkimo, išsigryninimo ar pervedimo galimybės yra labai ribotos. „Jei turite dolerių ne grynais pinigais, manykite, kad jų neturite“, sako žurnalistas.

Bankai taip, aišku, bando gelbėtis ir naudojasi padėtimi. Bet rusų laukia dar didesnės vagystės, nes neseniai Valstybės Dūma suteikė Putinui galią įšaldyti Rusijos piliečių sąskaitas.

„Istorija rodo, kad vos tik valdžia gauna galimybę paimti rusų indėlius, jie iš karto pasinaudoja ta teise. Greičiausiai per artimiausius mėnesius rusai liks be santaupų“, prognozuoja Jakovina.

(226)
(10)
(216)

Komentarai (18)