[Žinios trumpai] Rusijoje palaidotas „Bayraktas TB2“ grobiu tapęs rusų laivyno karininkas - rusai meluoja, kaip jis žuvo  ()

Birželio 11 dieną Rusijoje palaidotas „Raptor“ klasės katerio kapitonas Maksimas Paninas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žiniasklaida praneša, kad „Kaip vienas iš vadų, jis buvo pasiųstas į Juodąją jūrą vykdyti kovines operacijas“. Iš tikrųjų Paninas anksčiau tarnavo Baltijos jūroje ir buvo perkeltas į Juodąją jūrą, kad padėtų vykdyti Ukrainos okupaciją ir žmonių naikinimą. „Raptor“ klasės kateris, kuriam Paninas vadovavo, prisidėjo prie bandymų okupuoti Gyvačių salą.

Gyvačių sala dabar yra kontroliuojama rusų, bet Paninas prie to labai stipriai neprisidėjo, nes žuvo. Ukraina „Bayraktar TB2“ dronais sunaikino kelis tokius katerius, bet paskutinius - prieš daugiau nei mėnesį. Panašu, kad Paninas buvo sužeistas vienos iš tų atakų metu ir neseniai mirė. Arba tik neseniai buvo parvežtas į Rusiją.

Įdomu, kad Rusijos žiniasklaida praneša, kad Paninas žuvo „jūrų mūšio metu“, nors Ukraina praktiškai nebeturi laivyno. Jokių aktyvių karinių laivų Ukrainos pusėje nėra. Atvirų šaltinių žvalgybos grupės „Oryx“ duomenimis, Rusija nuo invazijos pradžios neteko 5 „Raptor“ klasės katerių. Iš viso Rusija jų turėjo 17.

(32)
(1)
(31)

Komentarai ()