[Žinios trumpai] Turkija inicijuoja naują Ukrainos ir Rusijos derybų raundą: pagrindinis sprendžiamas klausimas jau nebesusijęs su taika  ()

Turkija stengėsi tapti tiltu tarp Rusijos ir Ukrainos. Prezidentas Recepas Erdoganas kvietė Putiną derėtis su Zelenskiu. Ir dabar kviečia, bet jau ne dėl taikos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-13 [Žinios trumpai] Turkija inicijuoja naują Ukrainos ir Rusijos derybų raundą: pagrindinis sprendžiamas klausimas jau nebesusijęs su taika  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Erdoganas paskelbė apie būsimus susitikimus su Vladimiru Putinu ir Volodymyru Zelenskiu. Aišku, reikia pabrėžti - susitikimus, o ne susitikimą. Zelenskis artimiausiu metu su Putinu tikrai nesikalbės. Tačiau Turkija taikos paukščiu tarp Ukrainos ir Rusijos bent jau kol kas tikrai netaps.

Turkija nori padėti išspręsti Ukrainos grūdų eksporto klausimą ir su Ukrainos bei Rusijos lyderiais derėsis dėl vadinamųjų žaliųjų koridorių sudarymo. Turkijai tai galimybė įtvirtinti savo įtaką regione, pasauliui - išvengti bado. Rusija blokuoja Ukrainos uostus ir mainais į laisvą eksportą reikalauja sankcijų panaikinimo.

Erdoganas teigia, kad maisto saugumui Turkijoje nėra didelių rizikų, nes šalis turi 5 milijonus tonų kviečių. Tiesa, Turkijos prezidentas patvirtino, kad norėtų padidinti šių atsargų kiekį ir kalbasi su Rusija. Anksčiau Turkija buvo apkaltinta pavogtų ukrainietiškų grūdų pirkimu. Ukrainos institucijos skelbia, kad Rusija iš Ukrainos jau pavogė 600 tūkstančių tonų žemės ūkio produkcijos.

 

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas iš ukrainiečių žurnalisto gavo labai tiesų klausimą - „Kokius kitus Ukrainoje pavogtus produktus, išskyrus grūdus, Rusija jau pardavė?“ Ir atsakė kaip vaikas - „Tau galva skauda, nuolat galvojant kur ką pavogti, taip? Ir galvoji, kad visiems taip yra?“

(2)
(1)
(1)

Komentarai ()