[Žinios trumpai] Rusijos pralaimėjimą pripažino generolas, straipsnis skubiai ištrintas: „Rusija išsekusi, nėra sąjungininkų, reikia derybų kol dar nevėlu“  ()

Dalis tiesos apie karą su Ukraina pradėjo skverbtis į Rusijos žiniasklaidą. Į atsargą išėjęs Rusijos ginkluotųjų pajėgų generolas leitenantas Jurijus Netkačiovas įspėjo Kremlių, kad konflikto pratęsimas prives prie visiško Rusijos išsekimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Generolo žodžius citavo Rusijos laikraštis „Nezavisimaja gazeta“. Straipsnis buvo skubiai ištrintas, tačiau jo kopija išliko „Google“ serverių talpykloje - čia galite jį rasti.

Pačiame straipsnyje daugiausia dėmesio buvo skiriama tam, kad karas Donbase užsitęsė. Netkačiovas, komentuodamas tai, kas vyksta, perspėjo, kad ši istorija Rusijai nesibaigs gerai.

„Deja, Rusija, išskyrus DLR ir LLR, šiuo metu neturi stiprių sąjungininkų, galinčių padėti jai vykdyti užduotis... Rusija remiasi tik savo kariniais ir materialiniais ištekliais, kurie... nėra beribiai. Užsitęsę karo veiksmai išsekins Rusiją“, – sakė Rusijos generolas.

Jis ragina Maskvą skubiai derėtis dėl taikos su Ukraina, kol dar nevėlu.

„Turime sustiprinti diplomatines priemones, kad Kyjivas sėstų prie derybų stalo“, – sakė J. Netkačiovas.

Galima daryti prielaidą, kad šiuo atveju generolas leitenantas tapo Rusijos generalinio štabo, kuris puikiai supranta, kad karas pralaimėtas, balsu. Akivaizdu, kad Rusijos karinė vadovybė negali apie tai pranešti tiesiogiai Kremliui ir ieško aplinkinių kelių.

 

Politikos analitikas Andrejus Piontkovskis „Twitter“ tinkle pakomentavo Netkačiovo atskleidimus. Jis mano, kad tai yra Rusijos pralaimėjimo įrodymas.

„Imperatoriškojo generolo Netkačiovo prisipažinimas atveria pasauliui akis į didelį žygdarbį, kurį Ukraina atlieka didelio kraujo kaina: ji jau sulaužė įsiveržusios kariuomenės stuburą“ – rašė politologas. Jis ragina Ameriką aprūpinti Ukrainą galingesniais ginklais, kad būtų užkirstas kelias Rusijos agresijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(91)
(2)
(89)

Komentarai ()

Susijusios žymos: