[Žinios trumpai] Rusija paskelbė pagrindinį idiotą, kuris įsakė kasti apkasus Raudonajame miške: prarado beveik visą 35-ąją armiją, iškelta baudžiamoji byla  ()

Raudonasis miškas - tai teritorija prie Černobylio atominės elektrinės, kur nusėdo didelė dalis radioaktyvaus dulkių debesies, pakilusio po katastrofiško sprogimo 1986 metais. Dabar tai - pavojingai radioaktyvi vieta. Rusai čia stovyklavo ir buvo įsirengę apkasus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-17 [Žinios trumpai] Rusija paskelbė pagrindinį idiotą, kuris įsakė kasti apkasus Raudonajame miške: prarado beveik visą 35-ąją armiją, iškelta baudžiamoji byla  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš Černobylio ir visos Šiaurės Ukrainos rusai pabėgo, kai pakankamai anksti teko susimažinti vadinamosios „specialiosios karinės operacijos“ tikslus. Tai buvo didelė nesėkmė, o pasirodymas Černobylio apylinkėse - ir pavojinga gėda.

Šiuo metu dėl tos nesėkmės vis dar vyksta valymai. Neseniai nušalintas generolas-leitenantas Michailas Nosulevas - anksčiau jis buvo Rytų Karinės Apygardos vado pavaduotojas. Iš Rusijos tolimųjų rytų į Ukrainą buvo pasiųsta nemažai karių ir, regis, Nosulevas buvo atsakingas už veiksmus Černobylio apylinkėse.

Teigiama, kad Nosulevas kaltinamas nusikalstamu aplaidumu. Tai jo kvailumo dėka apie 500 rusų karių patyrė radiacinės ligos simptomus. 

 

„Didžioji 35-osios mišrių ginklų armijos dalis buvo sunaikinta“, skelbia žurnalistai.

Pranešama, kad kariai džiaugiasi vadovybės pasikeitimu, nors ir bijo, kad naujasis vadas bus ne ką geresnis.

(107)
(0)
(107)

Komentarai ()

Susijusios žymos: