To nebuvo nuo Šaltojo karo laikų: ar NATO įvyko svarbus lūžis? Vokietijos pažadas Lietuvai bus ištesėtas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2022-06-18 19:41
trumpesne versija, jei tingisi skaityt: kojala. bla bla bla... bla bla bla bal le bal ba va... bla bla!... bla bla bla bla bla bla... minu laukai padetu kur jie?
mindaugas.vaitiekūnas 2022-06-18 20:50
Nu va vėl padėjai Jau tos nekonkrečios informacijos pradėjau nebeskaityt: ekspertų manymu, ar bus, ar nebus... Genialumo propaganda
Balkis 2022-06-18 21:17
ko tą kojalą kiša per visus galus, kaip direktoriaus jo įžvalgos totalus 0, tik eterį teršia
daynewss 2022-06-18 23:03
Kojala kai tik paskyrė EESC "vadovu", jis iškart nulėkė pas savo šeimininkus į Vašingtoną. Kojala - ciucikas, CŽA agentas, statytinis ir smegenų plovikas. Jis stovi vienoj lentynoj su visokiais mačiuliais, dubnikovais, izogorodinais. Tik jo savininkas jam skyręs kiek kitokią funkciją.
Benediktas 2022-06-18 23:19
Ką tas Kojala blogo padarė Lietuvai? Jis tik dirba su informacija ir komentuoja, kaip jam atrodo iš gaunamos informacijos. Jei jau kritikuojam, tai pasakom dėl kokių faktų. Pvz. būtent šitam straipsnyje.
AAA000 2022-06-18 23:27
apie kokius straipsnio faktus sneki? ten kazkoks pilstymas is tuscio i kiaura... faktas tik tas , kad kyla mokesciai. milijardus tasko... tarpukariu Lietuva bent jau du tankus turejo. galejo viena Latvijai nusiust, kai paprase galejo ir abu daba mes teturim kazkoki popieriu su NATO stampu. i tokie kaip Kojala viskas ka ciulba - tai, kad stampas originalus... atestuotas ekspertas matai... o FAKTAS toks: - Ukrainoje zudomi zmones. o tu tegali tik ta popieriu nusiust i Ukraina ir parodyt NATO stampa... konsertvu kartine politika irgi abalogiska - isleidziam pora-trejeta milijardu euriuku NATO stampo originalumo apsaugos didinimui... ir kaip tai puiku ir pasiteisina... o jokiu realiu krasto gynybos stiprinimo veiksmu nedaroma... va apie tai visas straipsnis...
Benediktas 2022-06-18 23:37
Jis gi ne NATO gen sekretorius, kad sprendimus priiminėtų. Kokią oficialią info vokiečiai duoda, tokią ir komentuoja.
AAA000 2022-06-18 23:41
ok. faktas - Lietuvoje nera net sleptuviu nuo "atsilikusio rusu artilerijos bombardavimo - kuris ne NATO standartu". komentuok daba prasom . kodel nera? uz tuos 2-3 milijardus kur pert metus ikisim i neaisku ka - sleptuviu iseitu padaryt kokiem 10 milijonu zmoniu. turim tik sirenas... va jas tai testuoja kas metai... tau cia normalu - sirenos uz 2-3 milijardus islaidu "pasiruosimui apsigint" kokios vokietijos ar Nato sekretoriu palaiminimo tau cia dar reikia? tu suvoki, kad niekas musu net negins? nes kam gint, jei tik sirenas turim? subombins su artilerija, visi Lietuvoje zus ir problema atkris savaime. va ta ir sako vokieciai. o tokie kaip Kojala slanguoja kazka is tuscio i kiaura...
Benediktas 2022-06-18 23:49
Linas Kojala – Lietuvos politologas, VU TSPMI doktorantas ir dėstytojas, Rytų Europos studijų centro direktorius. O jis atsakingas, kad nėra slėptuvių. O kur jos yra? Lenkijoje, Latvijoje, Estijoje, Suomijoje, Vengrijoje. Pas ką yra tos slėptuvės?
vanduo4 2022-06-19 02:14
Lietuvos gynybos galimybes būtų galime vertinti dviem aspektais: a) Baltijos šalių bendras teritorijos dydis yra tolygus visam Donbasui; b) Tad turint bent jau 150 000 karių grupę ir pilną ginkluotę, gynyba visiškai įmanoma. Įdomu kokio dydžio dabar yra Baltijos kovinė grupė?
AAA000 2022-06-19 09:27
saugumas ir ginyba prasideda nuo kiekvieno zmogaus asmeniskai. A) jei ruskis uzpultu, ant tavo namo uzmestu bomba ir sugriautu ji. krautuves neveiktu, o tavo visi pinigai korteleje. ka darytum asmeniskai tu? B) tu aplamai - pvz sugebetum nuzudyt uzpuolika su peiliu ar kokiu plaktuku patykojes is uz kampo nakti? joooo. 150 tukstanciu usimanei - cia kam jie reikalingi? - kad tavo stabuklingas siknasmegebis issaugotu? maziau neuztenka niekiap? cia daba visi turim susimest ir juos sert? kas per sudas yra "pilna ginkluote"? nes toks dalykas man skamba kaip "auksiniu saukstu komplekto" kariuomenei rinkinelis kazkoks, kuri tu asmeniskai rekomenduoji... man pvz ibetonuotas rusys i kuri gali ibegt per 5 minutes nuo pavojaus atsiradimo, nes turi rakta ir zinai kur jis yra, nors ir dabar. man tai irgi yra "ginybos ginkluote" arbna turejimas galimybes susiorganizuot maista ir vandeni mainu priemonemis per para laiko (pvz pinigais ar kokiu auksu kurie nenuvertes ir liks prieinami net karo atveju). tai irgi laikau ginybos priemone. o Lietuvoje jas AISKIAI RIBOJA. ne kazkokie rusai. o vietiniai konservatnykai. tipo "isrinkti demokratiskai" su kazkokiu ten 5-10% nuosimciu nuo atejusiu, bet kazkaip neaiskiai pasidare "dauguma visuomenei"... klausima turetu uzduot tokie kaip Kojala - nuo kada konservai dirba rusams? girdejai kada nors ji taip kalbant?
Benediktas 2022-06-19 09:48
Tos šalys turėjo 50m po II pasaulinio karo pasistatyt tas slėptuves. Mes 50 metų net tokio klausimo negalėjome kelti. Plius tai reikštų, kad vos ne kiekvienam mieste turi pastatyti metro tipo tunelius. Buvo galima šituos pinigus sukišt į žemę, bet mes investavome į ekonomiką. Va dabar, kai prisigyvenom, galima kažką panašaus daryti miesto mastu. Galima individulaiai neleisti statyti namų be rūsio. Bet gal irgi valstybė turi kompensuoti rūsį, juk ne visi rūsį statys, bet visi jais naudosis. Ar valstybė galėjo ir gali sau tai lesiti? O gal buvo labiau svarbių klausimų? Na gerai susilysim visi į slėptuves - bet brigadų vis tiek reikės, NATO vis tiek reikės. Slėptuvės apsaugo tik nuo bombų, bet ne nuo okupacijos ir genocido.
AAA000 2022-06-19 09:53
mes pabegom is CCCP 1987-88. praejo jau 34-35 metai jei ka... beveik 50 jei gruviai apvalint... tu dar vistiek ciulpi konservu masiskai tirazuojamo sudo saldainiuka? ir finansuoji tokiu saldainiuku gamybos linijas? kiek gi galima? per likusius 15 metu tipo pasizadi nustot? nes nieko nevyksta... tarpukariu salies gybybai bent jau du tankus nupirko. - 22-25 metu begyje matyt smegenys geriau veike... Smetona siaip irgi diktatorius buvo - Lukasenkos tipo principe...
Benediktas 2022-06-19 09:57
O tu galvoji, kad kas tau šovė į galvą - būtinai turėjo būti įgyvendinta - bet nežiūri visumos. Ir su matematika prastokai 2022-1988=34.
AAA000 2022-06-19 10:02
pataisiau - spausdinu neziuredamas i klava tu nesupratai minties net. as teigiu jei tu per 35 metus nepakeitei savo nuostatu., like 15 metu iki tavo "50 metu terminu" jau nieko nepakeis. liksi auka, kokia jau esi suformuotas dabartiniu valdziu. va ir viskas. sita argumenta pirma nugincyk nes jis lemiamas. visuminis mokina jis matai matematikos mane, kai ten spausdinimo klaida, istaisyta anksciau nei tavo komentaras apie pastebejima perskaitytas -------- kas liecia sleptuves. man pofig jos. cia tik FAKTAS - iliustruot situacijai Lietuvoje. kad mes nesiruosiam saugotis ir valdzia nesiruosia del to aplamai ka nors daryt. tu pvz prisikaitei ir platini makaronus. nu sakykim tipinis pvz - del ko Ukrainai nesiuncia sunkiuosios finkluotes? nu tai nesiuncia - nes netikejo, kad jie sugebes ja laiku gaut ir panaudot. kam siust - kuri pateks tiesiai rusams? kaip ir pateko tie du Lietuvos tankai is tarpukario. o sleptuves yra butent pirminis faktorius. isliks kazkoki laika kazkoks kiekis zmoniu, kad gales priesintis. nes tures sleptuves. o jei ture ir ginklu tose sleptuvese - kaip sveicarai turi - tai sansai gereja. ir t.t. aukstatechnologine kariuomene yra tik smaigalys viso sito. kuri nebuna tuscioje vietoje. o Lietuvoje nieko nera daroma. na ten sauliu sajunga kapuose palipdo lentuciu ir kaspineliu... partizanu zuvimo vietas aptvarke. dar paorganizuoja kokiu skautu burelius... ir sirenos dar yra. VISKAS. toliau tik popierelis visa saugos "garantija". nu palauiks vakarai savaite = tipo "organizavomes gint". o tada visu izmuse, kaip Mariupoly tai nebeskubejom 5 straipsni "daryt"...
Benediktas 2022-06-19 10:08
O tu atlikai požeminių slėptuvių statymo studiją? Kokią įtaką būtų padaręs pinigų kišimas į slėptuves ir neskyrimas jų pvz švietimui, ekonomikai vystyti - būtent pradiniame valstybės vystymosi etape. Turėtume dabar tas slėptuves, bet gal kitose vietose būtume smarkiai atsilikę, negu esame dabar. Įsivaizduoju tokių slėptuvių pastatymas visoje Lietuvoje kainuotų panašiai, kaip atominės elektrinės, o gal ir daugiau. Kalba eitų apie milijardus eurų. O ginklų irgi reikia - be slėptuvių. Mes namų negalime renovuoti vis dar su valstybės pagalba - kad šildymas atsipirktų.
AAA000 2022-06-19 10:21
"Suomijose" tose sleptuvese integruota ir mokyklos, ir krautiuves, ir pasilinksminimas, ir sportas. Sveicarijoje pvz verslo konferenciju sales, saudyklos, logistikos sandeliai. aisku jei tu vel savo nesamones varai - tai tik kazkoks "konservacinis modelis" pagal tave sleptuve... pastatai, uzrakini ir raktus seifan idedi ir i amerikos NATO bustine seifa nuvezi... o raktelius tik prezidento sprendimu atsiuncia. po karo paskelbimo ir jei pritaria visos ES salys kiekviena po derybu... tipo taip isivaizduoji reikala? pvz metro ir yra tokia sleptuve tinkanti Vilniuje pvz. cia infrastrukturos klausimas. o ne bunkeris lanzberginiams. ir eile bevendiktu salia duru. gal ileis vidun, jei gerai laizys valdziai... kaip tu panasu isivaizduoji sleptuve tu vel prade ieskot problemu kur ju ner... cia vadinasi jau issisukinejimu... renovacija yra nesamone - kruvos silumininku ja jau seniai sudirbo. nes sugalvojo ja bukalteriai - tipo imortaslas. kad ivykdyt ten kazkokis buhalterines "taupymo normas". cia ir yra svaoistymo VALSTYBES MASTU nekompetencijos pvz. pozemy siaip silta. +11-12C laipsniu jei ka. nesusalsi ir be sildymo. kokius milijardus? jie is taip jau SVAISTOMI. DABAR. jokiu nauju nereikia.
Benediktas 2022-06-19 10:29
Atominę statyt - kuri gamintų elektrą - tai neapsimokėjo, brangu. O jau parduotuves, darželius ir mokyklas sukišt po žeme, pristatyt slėptuvių - tai jau geras sprendimas, apsimoka? Aš nieko nesakau, gal tau taip atrodo, kad geriau, tavo teisė. Tiesiog logikos ieškau.
AAA000 2022-06-19 10:33
prie ko cia atomine? elektros gamintoju pilna. NELEIDZIAMA PARDUOT. tu suprtanti kiek komunistiniu-konservatoriuniu reikalavimu porideliota kad galetumn gamint elektra i tinkla? atomine buvo butent pinigu plovimo projektas. apie jokia elektros gamyba ten niekam niekas nerupejo. tu kaip vaikas ziuriu jau diskutuoji... amerika pasistate, bes ten padare rinka. jei kazkas nori gamint - leidziama gamint. pas mus iki siol yra rusiska sistema. kad gamintum elektra turi turet caro leidima... tik jis uzmaskuotas po visokios "reguliavimo komisijom" "suderinimu su monopoliu techninese salygose" ir pan... supranti iraga gali nusipirkt kad ir siendien. sertifikuota kokiuiu nori lygmeniu... ir gamint jau rytoj. bet tas neleidziama LAISVAI kaip normaliose valkaru valstybese. caras likes dar - su "kuriuo reikia derint" del to ir plauna tau smegenis su "atominiu statybos butinumu"...o tu sitai bandai iskist kaip "argumenta" - sutus maklaronus. ir technologiuju forume baltarusiai gi pasistate, net paleido = kaip sekasi gamint? kaip ten jie klesti su pigia elektra? kai reliai pasistae tik batkai ir ju rezimui valdymo iranki ant viso Balterusijios elektros tinklo... o ruosesi musu batkozys irgi toki iranki Lietuvoje padaryt. dziaukis kad sustabde tauta balsavimu...
Benediktas 2022-06-19 10:41
Kai buvo referendumas, nebuvo pilna atominių - mūsų regione, su aiškiu žinojimų, kad Baltijos šalys - atsiskirsime nuo rusų žiedo. Ir elektrą vis tiek reiks pirkt. Jokių net šnekų nebuvo tada apie Baltarusijos AE. Dabar aišku su atsinaujinančios energetikos augimų - kitaip į AE žiūrisi, bet elektros poreikis augs dėl naftos naudojimo mažinimo. Tavo teiginiai, kad visi viską vogs - tai tavo išsigalvojimai. Su normalia valdžia, kontrole - viskas AE veiktų, kaip turi veikti. AE pvz. dėl to, kad yra investicijų, kurios augina ekonomiką ir yra investicijos, kurios užšaldo pinigus - pvz. slėptuvės. Reikia turėti daug laisvų pinigų - kad tam ryžtis.