Paaiškėjo skandalingas faktas: Kinija tyliai „okupuoja“ Rusijos teritorijas: užimtose žemėse Rusijos konstitucija nebegalioja!

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2022-06-20 09:31
Tas skandalingas faktas jau seniai vyksta ir visi net ir tie patys rusai tai žino. Dėdė kinas laiko rusą po pavadžiu ir rusas nieko negali padaryt. Tą patį kinija daro ir afrikoje. Kinas eina su galva investuoja pinigus ir pasiima išteklius. Tą patį bando daryt ir europoje tik čia nelabai sekasi. Nieks neleidžia europoje lengvai perimti teritorijų, kasyklų, ar kitų išteklių, nes visi puikiai supranta prie ko tas veda.
Hmz 2022-06-20 11:35
Tie minimi 1500 kvadratinių kilometrų yra apie 39x39 km kvadratas - Sibiro mastais visiškas menkniekis. Dar vienas dalykas - Rusijos konstitucija negalioja eksteritorialiose valdose, pvz, užsienio valstybių diplomatinių atstovybių teritorijose. Tik kažkodėl joks isterikas apie tai neparašė straipsnio.
laukinis_lt 2022-06-20 12:53
Norėčiau tik pridėti: Kinija už prekes gauna JAV dolerius. JAV dolerių spausdinimo mašina (tiksliau - prirašomi nuliukai banko sąskaitose) dirba pašėlusiu greičiu ir faktiškai yra bevertis popierėlis. Tikėtąsi, kad kinai, imdami tuos popierėlius, galų gale liks durniaus vietoje. Bet Kinija yra gudri - ji stengiasi tuos popierėlius iškišti kad ir Afrikoje, už tai įsigydama realų turtą - žemes, gamyklas, kasyklas. Taigi, galų gale durniaus vietoje liks Afrikos valstybės, kurioms "doleris - ir Afrikoje doleris".
mindaugas.vaitiekūnas 2022-06-20 15:57
Tas popierėlis nėra bevertis, nes jei toks būtų, tai už jį nieko negalėtum nupirkti. Bet gali - vadinasi jis turi vertę. Net labai panašią kaip EUR Ta spausdinimo mašina irgi turi tam tikras taisykles. Jeigu prispausdins tų popierėlių tiek, kad kiekvienam po milijoną, tai tada tas milijonas taps kokio 1000 UER vetės. Tavo išsakytos mintys tėra labai paviršutiniškas pamąstymas. Čia panašiai kaip tie, kurie sako, kad ten ir ten xxx dėl naftos. Ir bandoma visą situaciją apjuodinti kaip įmanoma labiau. Nors nafta dar kol kas yra kone kiekvieno homo sapiens poreikis. Na jei ne JAV kompanijos pasirūpins jos išgavimu, tada kas? Rusija? Iš šiandieninės perspektyvos jau geriau JAV nei Rusija
donatasv 2022-06-20 16:25
Tikslas nesulaukt to momento, kol tas popierius taps beverčiu, kaip ir dabartinis rusijos pavyzdys karo pradžioje tiesiog blokavo jų banko sąskaitas ir jų santaupos jiems tapo bevertės. Išgautą meteriolą daug sunkiau blokuoti, tuo pačiu kuom daugiau priklauso tau, tuom mažiau lieka kitam (artėjama prie monopolijos, ką ir bando daryt kinija). Skaičiukai sąskaitoje, ar popierius kišenėje to negali. Ką prieš 5 metus nupirkom už eurą, šiandien toli gražu nepajėgiam nupirkt tiek pat. Kuom daugiau materiolo išgauni ir patieki į rinką tuo labiau didini priklausomybę. Ką darė rusas su dujom ir nafta. Net ir patį ruso karą su Ukraina galima pritemt prie nenoro įsileisti konkurento atkertant ukrainą nuo juodosios/azovo jūros, kur yra dideli ištekliai naftos ir dujų.
iPienius 2022-06-20 19:22
kinai afrikoje nelabai saziningai ta daro. pirmiausiai kokioje nors vargingoje valstybeje finansuoja milziniska milijardini infrastrukturos projekta, o ta valstybe paskui nebeisgali grazint skolos, todel kinai tiesiog nusavina ir pasiima sau uz skolas. viskas legalu ir tvarkinga