[Žinios trumpai] B. Johnsonas siūlo galingą 4 žingsnių planą, kaip išgelbėti Ukrainą ir smogti galutinį smūgį Rusijai  (5)

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas pasiūlė Vakarams keturių punktų planą, kaip paremti Ukrainą užsitęsusiame kare.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai jis rašė savo skiltyje „The Sunday Times“.

„Mums reikia pasiruošti užsitęsusiam karui, nes Putinas perėjo prie karinės sekinimo kampanijos, toliau naikindamas Ukrainos pajėgas“, – sakė jis.

Pasak jo, Jungtinė Karalystė ir šalys partnerės privalo aprūpinti Ukrainą reikiamais strateginiais ištekliais, kad „ji galėtų išgyventi ir galiausiai laimėti“.

Britų premjero strategiją sudaro keturi konkretūs punktai:

1. Vakarai privalo aprūpinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas visais reikalingais ginklais, amunicija, įranga ir kariuomenės mokymu. Londonas ketina per keturis mėnesius apmokyti apie 10 tūkstančių Ukrainos karių. Pasak B. Johnsono, per pastaruosius septynerius metus britų instruktoriai apmokė apie 22 000 Ukrainos karių. „Dabar turime veikti greičiau“, – pridūrė jis.

2. Partneriai turėtų padėti išsaugoti Ukrainos valstybės gyvybingumą teikdami finansinę paramą. Vyriausybė turi ir toliau mokėti atlyginimus, valdyti mokyklas ir, jei įmanoma, pradėti atstatyti sunaikintą infrastruktūrą. Visa tai reikalauja lėšų, kurias Vakarų šalys privalo planuoti daugeliui metų į priekį, įsitikinęs premjeras.

 

3. Numatyti sausumos kelius Ukrainos eksportui. Tai yra privalomas punktas, skirtas Ukrainos ekonomikai išsaugoti pajamas.

4. Jungtinė Karalystė kartu su sąjungininkais turėtų atblokuoti Ukrainos jūrų uostus ir padėti eksportuoti 25 milijonus tonų kviečių ir kukurūzų. B. Johnsonas pabrėžia, kad mažiausiai išsivysčiusioms pasaulio šalims šiandien gresia badas dėl Rusijos įvykdytos Ukrainos Juodosios jūros pakrantės blokados. Vakarų šalys privalo remti Jungtinių Tautų iniciatyvą sukurti saugų koridorių iš Odesos.

 

Nė vienas iš šių žingsnių neduos greitų rezultatų, pabrėžia Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas.

„Visa tai pareikalaus ryžtingų JK ir mūsų sąjungininkų pastangų, kurios užtruks ilgus metus“, – pridūrė B. Johnsonas.

Pagrindinė priežastis, kodėl Vakarų šalys turėtų ir toliau remti Ukrainą, nepaisant su tuo susijusių išlaidų, yra Rusijos Federacijos imperinės ambicijos, įsitikinęs politikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(163)
(1)
(162)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: