[Žinios trumpai] Kalifornijos greitkelyje realiomis sąlygomis pastebėtas „Tesla Semi“ sunkvežimis (Video)  ()

Elektrinis vilkikas „Tesla Semi“ viešai pademonstruotas dar 2017 metais. Tuomet jis sulaukė labai daug dėmesio ir net užsakymų. Tačiau gamybos data buvo ne kartą atidedama, o ir abejojančių, ar „Tesla“ gali susitvarkyti su sunkiojo komercinio transporto gamyba, tikrai buvo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar numatyta „Tesla Semi“ gamybos pradžia - 2023 metai. Sunku pasakyti, ar tai realistiška, nes pasaulinė lustų krizė tikrai tęsis. Bet projektas tikrai gyvas - vienas bandomas „Tesla Semi“ buvo pastebėtas greitkelyje Kalifornijoje.

Nors vaizdo įraše „Tesla Semi“ neturi puspriekabės, jis rieda. Įdomu, kad toks futuristiškas vilkikas turi veidrodėlius, o ne kameras - tai tikriausiai yra susiję su prototipo saugumu. 

„Tesla Semi“ turėtų būti greičiausias, efektyviausias, patogiausias ir saugiausias vilkikas pasaulyje. Ir užsakymų jau tikrai yra, nors daug kas baiminasi, kad vilkiko įkrovimui reikės didelių infrastruktūros pokyčių.

 

Beje, tais 2017 metais Elonas Muskas pristatė ne tik „Tesla Semi“, bet ir superautomobilį „Roadster“. Jis taip pat ne kartą atidėtas ir irgi turėtų būti gaminamas nuo kitų metų. „Tesla“ sulaukė nemažai kritikos, kad priima užsakymus, nors tie modeliai nebuvo net arti gamybos, bet daugybė žmonių savanoriškai sutiko suteikti „Tesla“ kompanijai savo lėšas, svajodami būti pirmi eilėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()