„Kibernetiniai partizanai“ įsilaužė į Baltarusijos ministerijos serverius ir rado slaptą medžiagą – laukia skandalas su Kinija ir Uzbekistanu  ()

Panašu, kad Lukašenka yra stipriai įklimpęs – galimai laukia rimtas pokalbis su Kinija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programišių grupė „Kibernetiniai partizanai“ apkaltino Lukašenkos režimą neteisėtu Kinijos ir Uzbekistano ambasadų pasiklausymu.

Baltarusijos diktatoriaus Aleksandro Lukašenkos saugumo pajėgos greičiausiai neteisėtai klausėsi Kinijos ir Uzbekistano diplomatų pokalbių telefonu. 

Apie tai pranešė įsilaužėlių grupė „Cyber-Partisan“, kuri prie šių įrašų gavo prieigą, įsilaužusi į Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos serverius. Birželio 21 d. vakare įsilaužėliai dalį perimtų įrašų paskelbė savo  „YouTube“ kanale.

Vaizdo įraše „Kibernetiniai partizanai“ neskelbė slaptos informacijos. Jie parodė tik neutralias ištraukas iš diplomatų pokalbių 2021 m., kad įrodytų tokių pasiklausymų egzistavimą.

„Ar Baltarusijos Respublikos vidaus reikalų ministerijos serveriuose turi būti saugomi diplomatinių asmenų telefoninių pokalbių įrašai? Įdomus klausimas. Paaiškėjo, kad režimo bendrininkai renka informaciją net ir apie oficialius draugiškų valstybių diktatorius“, – sakė programišiai. 

 

Jie priminė, kad pagal tarptautines konvencijas diplomatų telefoninių pokalbių pasiklausymas yra griežtai draudžiamas. Toks elgesys prieštarauja, be kita ko, Vienos konvencijai dėl diplomatinių santykių.

Tačiau Lukašenkos režimui tarptautinė teisė, matyt, nebeturi jokio svorio ir reikšmės. Svarbu, kad pokalbių pasiklausymas buvo saugomas Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos vadinamojo Operatyvinės tiriamosios veiklos departamento (DOORD) serveriuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(0)
(56)

Komentarai ()