[Žinios trumpai] Ukrainos žvalgyba atskleidė Putino sąmokslą – Rusijos kariuomenė planavo karinę invaziją į Baltarusiją  ()

Ukrainos karinės žvalgybos gauti dokumentai liudija apie 1-osios Rusijos armijos ruošimąsi įsiveržti ir užgrobti Baltarusijos teritoriją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-19 [Žinios trumpai] Ukrainos žvalgyba atskleidė Putino sąmokslą – Rusijos kariuomenė planavo karinę invaziją į Baltarusiją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot Censor.NET, tai liudija Ukrainos gynybos ministerijos GUR paskelbti duomenys.

„Po Baltarusijos prezidento rinkimų klastojimo Rusijos ginkluotosios pajėgos sukūrė planą, kaip įsiveržti ir numalšinti populiarius protestus“.

Rusijos Federacijos dokumente buvo išanalizuota karinė-politinė ir informacinė šalies padėtis, identifikuoti ir išvardyti objektai, kurie „turi tiesioginį psichologinį ir informacinį poveikį“. Invazija turėjo būti užmaskuota kaip „jungtinės pratybos su Baltarusijos Respublikos ginkluotosiomis pajėgomis“.

Pažymima, kad vienas iš Rusijos pasirengimo karinei agresijai prieš kaimyninę valstybę įrodymų yra „planas pergrupuoti 1-osios armijos dalinius užduoties teritorijoje“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(1)
(24)

Komentarai ()