[Žinios trumpai] Ekspertas: jei Ukraina gautų šiuos JAV lėktuvus, dangus būtų uždarytas akimirksniu  ()

Ukrainai labai reikia amerikiečių atakos lėktuvų, tačiau artimiausiu metu jų nepavyks gauti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visapusiškos Rusijos karinės invazijos į nepriklausomos Ukrainos teritoriją fone būtent amerikiečių lėktuvai gali tapti greito dangaus uždarymo elementu.

Tai interviu UNIAN  pareiškė informacijos ir konsultacijų bendrovės „Defense Express“ direktorius, karo ekspertas Sergejus Zgurecas.

„Kai kalbame apie orlaivius, jie tarnauja kaip greito oro erdvės uždarymo elementas kovojant su priešo sparnuotosiomis raketomis. Viena iš naikintuvų funkcijų yra nuginti ir sunaikinti priešo lėktuvus bei jų paleistas raketas“, – pažymėjo ekspertas.

Zgurecas priminė, kad Ukrainai labai reikia amerikiečių atakos lėktuvų, tačiau artimiausiu metu jų gauti neįmanoma.

„Ukrainos pusė prašė iš Amerikos pusės galimybės gauti ir F-16, ir F-15, ir A-10 „Thunderbolt“ lėktuvus, kurie yra atakos lėktuvai ir kuriuos galima greitai įsisavinti. Dėl šių pasiūlymų galima diskutuoti. Bet, deja, šis klausimas nėra iš tų, kurie bus greitai įgyvendinti“, – pažymėjo ekspertas.

 

Ekspertas taip pat priminė, kad Lenkija jau du mėnesius negali perduoti lėktuvų Ukrainai.

„Mano argumentai paprasti – istorija apie lenkiškus lėktuvus gyvuoja jau daugiau nei mėnesį. Situacija dar nepajudėjo į priekį. Lenkija pasiūlė Ukrainai perleisti dvidešimt lėktuvų MiG-29, jei JAV tai kompensuos F-16 lėktuvais. Tačiau amerikiečiai pasakė, kad neturi papildomų lėktuvų. Yra tiek daug F-16 ir vis tiek ne. Kol kas paskutinis teigiamas pavyzdys yra kitų priemonių, kurios sustiprins oro gynybos potencialą, perkėlimas“, – pažymėjo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(4)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: