[Žinios trumpai] Tinklaraštininkas Volodymyras Zolkinas: Ukrainoje savo artimųjų jau ieško apie 24 000 Rusijos Federacijos piliečių  ()

Volodymyras Zolkinas yra žinomas Ukrainos tinklaraštininkas, laisvai samdomas žurnalistas ir Vidaus reikalų ministerijos projekto „Ieškok saviškių“ koordinatorius. Šis projektas padeda Rusijos Federacijos piliečiams rasti Ukrainoje laikomus savo artimuosius karo belaisvius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

UNIAN skelbiama, kad Ukrainoje šiuo metu yra apie 700 Rusijos karo belaisvių. Tikrasis skaičius gali būti didesnis, nes jis keičiasi ir negali būti iš karto susumuojamas, nes karo belaisviai laikomi skirtinguose miestuose, skirtingose institucijose. Nors Rusijos žiniasklaida dažnai skelbia, kad rusų karo belaisviai Ukrainoje yra kankinami ir neprižiūrimi, Ukrainos institucijos tikina, kad jie yra maitinami tris kartus per dieną, gydomi ir aprengiami. Jie netgi žiūri televiziją, kai yra tokia galimybė, o keletas karo belaisvių net dalyvavo spaudos konferencijose.

Ieškok saviškių“ projektas turėtų padėti nežinios kamuojamoms rusų karių šeimoms. Rusijos pajėgos dažnai vengia susirinkti ir savo karių kūnus, informacija apie žuvusius artimuosius sunkiai pasiekia rusų šeimas. Taigi, šeimos dažnai laukia bet kokios informacijos - ar jų tėvai, broliai ir vyrai žuvo, ar buvo paimti į nelaisvę?

„Ieškok saviškių“ turi elektroninę sistemą, kuri leidžia žmonėms kreiptis dėl Ukrainoje dingusių artimųjų. Žmonėms reikia atsakyti į kai kuriuos klausimus, palikti savo telefono numerį. 24 tūkstančiai žmonių kreipėsi, 21 tūkstantis paliko savo telefono numerius. Jie praverčia teikiant informaciją, ypač kai karys yra gyvas nelaisvėje. Volodymyras Zolkinas, projekto koordinatorius, teigia, kad „Ieškok saviškių“ randa maždaug 40 % karo belaisvių artimųjų telefono numerių. Jie labai praverčia, kai patys belaisviai neatsimena savo artimųjų numerių.

 

Zolkinas patvirtino ir tai, kad „Ieškok saviškių“ sulaukia daug piniginių pasiūlymų. Kai kurie artimieji mano, kad projekto darbuotojai gali už pinigus paskubinti sulaikytų karių išlaisvinimą. Tačiau Zolkinas juos patikina, kad tokių galimybių nėra - „Ieškok saviškių“ dirba tik su duomenų bazėmis.

(10)
(0)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: