Buvęs V. Putino patarėjas nurodė tikslią datą, kada baigsis karas Ukrainoje – 2025 metų sausio 20-ąją: tai susiję su būsimu įvykiu JAV  (7)

Buvęs V. Putino patarėjas Andrejus Illarionovas mano, kad pasiruošimą užgrobti Ukrainą Rusijos prezidentas pradėjo planuoti dar prieš kelis dešimtmečius, kai pirmą kartą pabandė įkelti koją į jai priklausančią teritoriją Kerčės sąsiauryje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vėliau, anot A. Illarionovo, sekė ir kiti įvykiai, rodę tikruosius V. Putino ketinimus. Jis priminė, kad teritorines pretenzijas Rusijos lyderis išsakė dar 2008 metais įvykusiame Bukarešto susitikime.

Jau tada V. Putinas užsiminė, kad pagal jį Ukraina nėra visavertė valstybė ir, kad dalis jos teritorijos, vadinamoji Naujoji Rusia, priklauso Rusijai bei turi būti jai sugrąžinta.

A. Illarionovas mano, kad sprendimą dėl dabartinės Rusijos invazijos į Ukrainą V. Putinas priėmė savarankiškai. „Tai – jo pasaulėžiūros dalis, kuri atspindi jo psichologinę būseną ir turi imperinių užmojų“, – sakė ekspertas.

Pasak A. Illarionovo, V. Putinas turi tikslą – atkurti istorinę Rusiją, nes esą yra įsitikinęs, kad nei Ukraina, nei Baltarusija negali egzistuoti savarankiškai, kaip ir ukrainiečių, ir baltarusių tautos.

„Tiesiog jis jas laiko rusų tautos dalimi ir jokie priešingi tvirtinimai ar pateikiami įrodymai negali pakeisti jo požiūrio“, – mano buvęs V. Putino patarėjas.

Anot A. Illarionovo, V. Putino požiūrio nepakeitė net ir nepavykęs greitas Ukrainos užpuolimas ir tūkstančiai Rusijos karių mirčių. „Bet V. Putinas ir toliau laikosi savo klaidingos koncepcijos“, – pastebėjo ekspertas.

Jis taip pat nemano, kad V. Putinui iš tiesų rūpi Ukrainos narystė NATO.

„Tai tik vienas iš argumentų, skirtų Rusijos publikai, kad galėtų pateisinti savo veiksmus prieš Ukrainą. Bet tai nėra tikroji priežastis“, – įsitikinęs A. Illarionovas.

 

Ekspertas taip pat mano, kad 50 dienų trunkantis karas padarė nepataisomą žalą Rusijos ir Ukrainos santykiams, taip pat keliems dešimtmečiams į priekį pakeitė pasaulio požiūrį į Rusiją.

Bet liguisti V.Putino įsitikinimai yra ir bus pagrindinis trukdis užbaigti karą Ukrainoje. „Nepaisant daugybės aukų, Putinas tęs tai, ką pradėjęs ir į šią krosnį mes tūkstančius naujų žmonių“, – sakė A.Illarionovas.

Beje, jis taip pat mano, kad V.Putiną taip elgtis kursto ir įsitikinimas, kad prezidentas Joe Bidenas yra per silpnas vadovas, ne pasirengęs priešintis ir nesutiksiantis, kad JAV kariai įsitrauktų į jo pradėtą karą.

Kaip ne kartą anksčiau, A.Illarionovas pareiškė, kad jei Amerikos prezidento poste būtų ne J.Bidenas, o kuris nors kitas buvęs lyderis, dabartinio karo nė nebūtų arba jis būtų užbaigtas per kelias valandas.

 

A.Illarionovas netgi įvardijo tikslą datą, kada Ukrainoje baigsis karas.

Anot buvusio V.Putino patarėjo, karo Ukrainoje pabaiga sutaps su naujojo JAV prezidento inauguracija, kuri vyks 2025 metų sausio 20-ąją.

A.Illarionovas mano, kad J.Bideno įpėdinis esą bus daug griežtesnis dėl tarptautinės teisės pažeidimų. „Mes nežinome jo pavardės ir partijos, kuriai jis priklausys. Bet naujo lyderio atsiradimas praktiškai garantuotai reikš Putino režimo karinių operacijų prieš Ukrainą pabaigą“, – dėstė A.Illarionovas.

Parengta pagal UNIAN ir „Glavred“ inf.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(27)
(4)
(23)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: