[Žinios trumpai] Žurnalistai atpažino okupantą ir jo žmoną, raginusią prievartauti „ukrainietes“ ir jai paskambino: drąsa išgaravo akimirksniu  ()

Pažymima, kad okupanto paskyros puslapis uždarytas, tačiau jo žmona pastaruoju metu aktyviai naudojasi socialiniais tinklais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistai atpažino pokalbio dalyvius – rusų kariškis su žmona kalbėjosi telefonu, ir ji juokdamasi ragina savo vyrą „prievartauti ukrainietes“.

Kaip teigiama bendrame „Schemos“ ir „Radio Liberty“ tyrime, vyras, buvęs Rusijos gvardijos šauktinis, taip pat tarnavo pulke, kuris dalyvavo Rusijos įvykdytoje Krymo aneksijoje. Prasidėjus plataus masto puolimui prieš Ukrainą, jis įsiveržė į Chersono sritį. Žmona – gyvena ir augina vaiką okupuotame Kryme.

„Schemos“ išsiaiškino, kad rusų kariškis, kuriam jo paties žmona „leido“ prievartauti „ukrainietes“, pokalbio metu buvo Chersono srityje. Iš šaltinių Ukrainos teisėsaugos institucijose žurnalistams tapo žinomi pašnekovų rusiški telefono numeriai, kurie leido juos atpažinti.

„Radio Liberty“ įvardijo pokalbyje dalyvavusių asmenų pavardes. Tai 27 metų Romanas Bykovskis ir jo žmona Olga Bykovskaja, merg. pavarde Pinyasova. Abu yra iš Rusijos Federacijos Oriolo regiono.

Pažymima, kad Romano puslapis uždarytas, tačiau jo žmona dar visai neseniai aktyviai naudojosi socialiniu tinklu, tačiau balandžio 13 dieną puslapį ištrynė. Žurnalistų teigimu, Bykovskis bent 2016 metais tarnavo Rusijos Federacijos nacionalinės gvardijos kariuomenėje.

 

Okupantas nepaliko karinių reikalų, o jo šeima persikėlė į okupuotą Krymą, maždaug nuo 2018 m.

Žurnalistams pavyko išsiaiškinti, kad Romanas Bykovskis išvyko tarnauti į išsilaipinimo pajėgas, kurios dalyvavo Krymo aneksijoje, kur po 4 metų persikėlė su savo šeima. O vėliau, 2022-aisiais, išvyko kariauti ​​į gretimą Chersono sritį, o su vaiku namuose likusi žmona jam rekomenduoja išprievartauti ukrainietes.

Bykovskiui paskambino žurnalistai. Jis tvirtina, kad įraše – ne jo balsas. „Tuo pačiu metu jo balsas toks pat, kaip ir teisėsaugos pareigūnų „juostose“, – priduria tyrimo autoriai.

 

Olgos Bykovskajos balsas taip pat visiškai sutampa su balsu Ukrainos specialiosios tarnybos paskelbtame garso įraše. Ji patvirtino, kad jos vyras buvo Sevastopolyje ir patikslino, kad po sužeidimo buvo gydomas ligoninėje. Kur tiksliai, sako nežinanti.

Primename, kad balandžio 12 dieną Ukrainos saugumo tarnyba paskelbė perimto rusų kario ir jo žmonos pokalbio telefonu fragmentą. Jų bendravimas sukėlė nemažą rezonansą: „Tu ten prievartauji ukrainietes, ar ne? Man nieko nesakyk. Ar supranti? – juokdamasi sako moteris vyrui. Ji taip pat ragino jį naudoti prezervatyvus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(37)
(6)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: