[Žinios trumpai] Viena iš Rusijos sąjungininkių atsisakė pirkti 48 rusiškus sraigtasparnius Mi-17: paaiškino, kodėl taip pasielgė  ()

Panašu Putino sąjungininkai po truputį apleidžia karo nusikaltimais kaltinamą Rusijos diktatorių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indijos oro pajėgos nusprendė atšaukti planus iš Rusijos pirkti sraigtasparnius Mi-17 V5, kad paskatintų vyriausybės iniciatyvą „Make in India“, sakė šaltiniai.

Siekdamos paremti ministro pirmininko Narendros Modi gynybos programoje vykdomą iniciatyvą „Make in India“, Indijos oro pajėgos nusprendė atšaukti planus iš Rusijos pirkti dar 48 sraigtasparnius Mi-17 V5.

Aukščiausi vyriausybės šaltiniai „India Today“ sakė, kad sprendimas atšaukti konkursą dėl 48 sraigtasparnių, priimtas gerokai prieš prasidedant konfliktui tarp Rusijos ir Ukrainos, neturi nieko bendra su pasauliniu scenarijumi.

Šaltiniai teigė, kad Indija labai stengėsi, kad gynybos sektoriuje būtų imtasi vystyti vietinį gynybos pramonės sektorių, ir pastaruoju metu sustabdė arba atšaukė daugybę sutarčių dėl importo. Mi-17 V5 gaminamas Kazanėje, pietvakarių Rusijos mieste. Tai modernus karinis transporto sraigtasparnis, kurį naudoja Indijos oro pajėgos.

Šie sraigtasparniai priklauso didesnei didelio našumo ir daugiafunkcinių Mi-17 šeimai, kuri gali skristi dideliame aukštyje esant sudėtingoms oro sąlygoms, nesvarbu, ar tai būtų atogrąžų ir jūrinis klimatas, ar net dykumos sąlygomis.

 

Tačiau pagal kitus šaltinius, šis sprendimas buvo priimtas po JAV ir Indijos gynybos ministrų susitikimo Vašingtone.

Apie tai socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė britų ekspertas Samuelis Ramani.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(111)
(2)
(109)

Komentarai ()