[Žinios trumpai] Rusai pradėjo puolimą Donecko srityje ir buvo visiškai sutriuškinti jūrų pėstininkų: neteko 16 pėstininkų kovos mašinų ir 5 šarvuočių (Foto)  ()

Jūrų pėstininkai sėkmingai atmušė rusų okupantų puolimą Donecko srityje ir sudaužė priešo techniką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot Censor.NET, tai teigiama oficialiame jūrų pėstininkų vadovybės „Facebook“ puslapyje.

Pranešime rašoma: „Balandžio pradžioje priešas nusprendė dar kartą pabandyti prasiveržti pro mūsų gynėjų gynybos liniją Donecke, bet sulaukė „svetingo“ susitikimo. Tarp tų, kurie dalyvavo atmušant puolimą, buvo 503-iojo jūrų pėstininkų bataliono kariai.

Jūrų pėstininkų teigimu, priešas Donecko srityje bandė padaryti proveržį viena iš taktinių krypčių. Tačiau jau pačioje „didvyriškos kampanijos“ pradžioje įsibrovėlių laukė nesėkmės.

Priešas per brastą perplaukė upę ir iš karto ėmė prarasti techniką – sprogo 4-5 šarvuočiai, nes, žinoma, mes jų laukėme. Tada per laukus pajudėjo artimiausios gyvenvietės kryptimi. Jų judėjimo metu mūsų dalinys toliau apšaudė okupantų techniką. Taip buvo sunaikinti du BPM-3 ir vienas BTR-82A.

 

Kai rusai įžengė į kaimą, juos iš karto užpuolė jūrų pėstininkų puolimo grupė ir pradėjo triuškinimą.

„Atliekant „sanitarinius-epidemiologinius“ veiksmus, buvo sunaikintas priešo tankas, trys BPM-3 ir du šarvuočiai“, – tęsė jūrų pėstininkas. – Priešas taip pat nusprendė, kad mes geriau galėsime panaudoti jų šarvuočius nei jie, todėl paliko mums BMP-3 ir du šarvuočius. O kareivių likučiai pasuko savo jau gerai žinoma kryptimi, tiesiai į pragarą.

 

 

Tada desantas toliau tvarkė kaimą, apėjo visus namus, ieškodami pasislėpusių okupantų. Taip rado šešis okupantus, kurie didvyriškai pasislėpė viename rūsyje, iš kur buvo ištraukti ir perduoti atitinkamoms struktūroms.

Po mūšio paaiškėjo, kad desantininkams liko šešiolika BPM ir penki BTR-82A – jie visi tinkami tolesniam naudojimui ir buvo arba visiškai be pažeidimų, arba su nedideliais pažeidimais. Šiuo metu dalis šios technikos jau žudo Rusijos kareivius. Likusieji po smulkaus remonto taip pat papildys desantininkų šarvuočių parką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(133)
(1)
(132)

Komentarai ()

Susijusios žymos: