[Žinios trumpai] Apie tokius nuostolius Rusija nesapnavo net baisiausiame košmare: „Forbes“ paskaičiavo Rusijos praradimus kartu su kreiseriu „Moskva“  (3)

Kreiseris „Moskva“ tapo brangiausiu rusų nuostoliu kare su Ukraina, kaip vertina „Forbes“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įvertinus visus praradimus kare, Rusijos Federacija jau patyrė daugiau nei 1,09 mlrd. dolerių nuostolius.

Rusijos gynybos ministerija ketvirtadienio vakarą pagaliau pripažino, kad jos Juodosios jūros karo laivyno flagmanas ir pasididžiavimas kreiseris „Moskva“ po sprogimų ir gaisro nuskendo.

Ukrainos vadovybės teigimu, „Neptūno“ raketų pamuštas Rusijos kreiseris „Moskva“ tapo brangiausia okupantų netektimi du mėnesius trunkančiame kare su Ukraina.

Du tikslūs „Neptūno“ raketų, kurios Ukrainai kainavo 26 mln. dolerių, šūviai  Rusijai padarė nuostolį už  750 mln. USD. Rusija savo ruožtu patvirtino amunicijos sprogimus „Moskvoje“.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6229

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

2020 metais kreiseris jau buvo suremontuotas. Tiksli remonto kaina nežinoma, tačiau nuoroda į naujienas apie remontą iš valstybinio „Krymo laikraščio“ nurodo 30 milijardų rublių sumą arba 363 milijonus dolerių pagal valiutos keitimo kursą balandžio 14 d.

Raketinis kreiseris dalyvavo karuose Gruzijoje ir Sirijoje, o 2014 metais laivas blokavo Ukrainos laivus Donuzlave. Nuo 2016 metų jis neišplaukė į jūrą dėl prastos techninės būklės.

2020 metais Maskva baigė trejus metus trukusį kapitalinį remontą ir atnaujinimą.

Vasario 24 d., pirmąją Rusijos invazijos dieną, raketinis kreiseris „Moskva“ dalyvavo atakoje Gyvačių saloje. Ten „Rusijos karo laivas“, reaguodamas į pasiūlymą pasiduoti, išgirdo visame pasaulyje žinomą frazę – Ukrainos kovos simbolį.

 

Išvedus iš rikiuotės raketinį kreiserį „Moskva“ su 16 sparnuotųjų raketų, bendras Rusijos Juodosios jūros laivyno laivų sparnuotųjų raketų skaičius sumažėjo nuo 72 iki 56, sakė Juodosios jūros strateginių studijų instituto vadovas Andrejus Klimenko.

„Forbes“ sudarė pačios brangiausios rusų įrangos nuostolių nuo viso puolimo pradžios reitingą.

  • Raketinis kreiseris „Moskva“ - 750 milijonų dolerių.
  • Transporto lėktuvas IL-76 kainuoja 86 milijonus dolerių.
  • Didelis desantinis laivas „Saratov“ - 75 milijonai dolerių.
  • 10 naikintuvų Su-30SM – 50 milijonų dolerių.
  • 20 naikintuvų-bombonešių – 40 milijonų dolerių.
  • 3 naikintuvai Su-35 – 32 milijonai dolerių.
  • IL-22PP elektroninio karo lėktuvas – 30 milijonų dolerių.
  • 10 Ka-52 kovinių sraigtasparnių –16 milijonų dolerių.
  • Atakos sraigtasparnis Ka-50 kainuoja 16 milijonų dolerių.
  • Priešlėktuvinių raketų ir pabūklų kompleksas „Pantsir-C1“ – 14 milijonų dolerių.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(57)
(4)
(53)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: