[Žinios trumpai] Panašu, kad Rusija ruošiasi oficialiai paskelbti karą Ukrainai: ką tai reiškia realybėje?  ()

Rusija ruošiasi oficialiai paskelbti karą Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija savo teritorijoje surengė daugybę teroristinių išpuolių, dėl kurių ciniškai apkaltino Ukrainą. O Rusijos propaganda eskaluoja situaciją Ukrainoje. Mariupolio mero patarėjas Petras Andriuščenka mano, kad tai gali reikšti Rusijos ketinimą oficialiai paskelbti karą Ukrainai.

Savo „Telegram“ kanale Mariupolio mero patarėjas Andriuščenka atkreipė dėmesį į pagrindinius įvykius, vykstančius Rusijoje. Visų pirma jis priminė nesuprantamus „smūgius“ Belgorodo srityje, kur rusai dvi dienas iš eilės apšaudė savo pačių nekarinę infrastruktūrą.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6230

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Kita vertus, okupantai padidino raketų atakas prieš Ukrainos miestus, įskaitant Kijevą. Kaip pažymėjo Mariupolio mero patarėjas, Rusija grasina dar labiau padidinti apšaudymą.

Taip pat, anot Andriuščenkos, priešas telkia kariuomenę prie sienų, ruošdamasis puolimui Ukrainos rytuose.

Tuo pat metu Rusijos propaganda fiksuoja raginimų „pradėti karą“ padidėjimą. Iki šiol Rusijoje invazija į Ukrainą vadinama „specialiąja operacija“.

 

„Kaip tai atrodo? Kaip galimas scenarijus – oficialus karo paskelbimas Ukrainai formaliais pretekstais“, – sakė Andriuščenka.

Anot Andriuščenkos, Rusija gali oficialiai paskelbti karą, kad turėtų pagrindą paskelbti visuotinę mobilizaciją.

Ekspertai anksčiau tvirtino, kad Rusijos kariai rizikuoja pakartoti kai kurias savo klaidas, bandydami užimti Kijevą, jei bandys iškovoti kokią nors pergalę Ukrainoje iki gegužės 9 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(5)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: