[Žinios trumpai] Vokietija pirmą kartą į Ukrainą pristatė moderniausius karinius dronus – netrukus bus kovos įkarštyje (Video)  ()

„Stebuklas! Vokiečių kompanija „Quantum“ pirmą kartą į Ukrainą pristatė moderniausią karinį droną artilerijos derinimui“, – sakė Butusovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakar Vokietijos kompanija „Quantum“ paskelbė pirmą kartą oficialiai tiekianti Ukrainai karinius bepiločius orlaivius, kurie bus naudojami karo veiksmuose.

Apie tai savo „Facebook“ puslapyje paskelbė Censor.NET vyriausiasis redaktorius Jurijus Butusovas.

Šiuolaikinis dronas buvo gautas Dniepropetrovsko srities karinės administracijos iniciatyva Genadijaus Korbano fondo lėšomis teritorinės gynybos karių reikmėms. Pažymima, kad drono kaina siekia apie 200 000 eurų, o ryšius su „Quantum“ užmezgė Ukrainos konsulas Vokietijoje Dmitrijus Ševčenka.

„Spartaus sutarties sudarymo dėka „Vector“ jau yra Ukrainoje, o netrukus bus išbandytas kovoje vieno savanorių padalinio, kuris sąveikauja su Dniepro teritorinės gynybos kariais, ir kuris tiksliai smogia artilerijos ugnimi į Rusijos pajėgas.

„Vector“ dronas su vertikaliu kilimu ir nusileidimu bei optinės vietos nustatymo stotimi HD-40LV, turinčia lazerinį tolimatį, yra moderniausias dronas, turintis didelį pranašumą prieš bet kurį šios klasės rusišką droną.

Kaip rašo gamintojas, „Vector“ dronų esminės funkcijos yra žvalgyba, karinių vienetų lokacijos bei judėjimo nustatymas ir pan.

 

Jo vertas konkurentas – ukrainiečių „Leleka-100“ ir lenkų „Fly eye-3“.

Pasak Butusovo, bandymai jau atlikti, ir netrukus dronai bus fronte.

„Tai reikšmingas įvykis. Bet mes ir toliau aktyviai dirbame, skatindami masinę „Leleka-100“ gamybą, tai yra strateginis Ukrainos prioritetas“, – sakė žurnalistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(92)
(0)
(92)

Komentarai ()