[Žinios trumpai] Bidenas bus priverstas keisti politiką: amerikiečiai nepatenkinti prezidento reakcija į karą Ukrainoje – reitingai nukrito į patį dugną  (1)

Bideno populiarumo reitingas nukrito iki bendrai žemiausio lygio nuo tada, kai jis buvo išrinktas – stipriai daugėja kritikos dėl jo atsako į krizę Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Quinnipiac“ surengtoje apklausoje tik 33 procentai pritarė JAV prezidento veiklai, o 39 procentai pritarė jo reakcijai dėl invazijos į Ukrainą.

Kitame spektro gale 48 procentai nepritarė jo elgesiui su Ukraina, o 52 procentai mano, kad JAV turėtų daugiau padėti kovoje su Rusija.

Prezidento Bideno populiarumo rodikliai nukrito iki visų laikų žemiausio lygio ir prilygsta tiems, kuriuos jis turėjo šių metų sausį.

Jo reitingas buvo 76 procentai tarp demokratų ir tik trys procentai tarp respublikonų, 26 procentai nepriklausomų rinkėjų pritarė ir 56 procentai nepritarė.

„Quinnipiac“ apklausų analitikas Timas Malloy'us „The Telegraph“ sakė: „Kadangi Ukrainoje žuvo tūkstančiai žmonių, eina kalbos apie genocidą. Amerikiečiai Putiną vadina žudiku, nukreipusiu savo kariuomenę daryti neįsivaizduojamus veiksmus.“

 

Taip pat sumažėjo Bideno populiarumas tarp jaunų žmonių – jo reitingas jaunesniems nei 25 metų amžiaus žmonėms sumažėjo iki 39 proc.

Tai yra didžiausias paramos kritimas bet kurioje amžiaus grupėje, nes jo prezidentavimo pradžioje jį palaikė apie 60 procentų jaunuolių.

Šis paramos sumažėjimas ypač kelia nerimą demokratams, nes jauni liberalūs rinkėjai sudaro pagrindinę jų demografijos dalį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(45)
(4)
(41)

Komentarai (1)