[Žinios trumpai] Zelenskis nusivylęs pasaulio politikais: „tarptautinės sutartys tapo beverčiais popieriais. Jei tikrai esate mūsų draugai - vis dar galite tą įrodyti“  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigia, kad jam sunku pasitikėti kai kuriomis šalimis ir jų lyderiais. Apie tai jis užsiminė interviu CNN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistas paklausė Zelenskio apie ukrainiečių dabar patiriamus žiaurumus. Zelenskio šeima kadaise prarado nemažai žmonių Holokauste. „Pasaulio politikai sako „Niekada daugiau“, dabar tie žodžiai jums atrodo bereikšmiai?“

„Netikiu pasauliu. Po to, kokius įvykius matėme Ukrainoje, mes... Tai yra, aš neturiu pasitikėjimo kai kuriomis šalimis ir kai kuriais lyderiais“, teigė Zelenskis. Jis taip pat patvirtino, kad nebegali pasitikėti savo kaimynais, greičiausiai turėdamas omenyje Rusiją ir Baltarusiją. Nepaisant visų susitarimų, pažadų mokytis iš istorijos, žiaurumai kartojasi.

„Nebetikiu ir dokumentais [tarptautinėmis sutartimis]. Juk turėjome Budapešto memorandumą - manau, kad žinote jo detales. Man jis - tik popierius, neturintis jokio svorio“, teigė Zelenskis.

 

Zelenskis teigia, kad dabar pasitiki tik pragmatiškais dalykais - „Jei esate mūsų draugais, duokite mums ginklų, kad galėtume sustabdyti Rusiją, smogti Rusijai. Vienintelis pasitikėjimas dabar yra mumis pačiais, mūsų Ginkluotomis pajėgomis.“

(44)
(1)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: