[Žinios trumpai] „Daugybė sužeistų, daugiausia su nuplėštomis galūnėmis“, pašiurpęs jūreivis pasakojo mamai, ką matė kreiseryje „Maskva“ po raketos smūgio  ()

„Novaja Gazeta. Europa“ aprašė istoriją, kurią žurnalistams atpasakojo vieno rusių kario mama. Į tarnybą jis buvo pašauktas prieš invaziją ir tapo raketinio kreiserio „Maskva“ įgulos nariu. Balandžio 15 dieną - dieną po laivui pražūtingos atakos - šis karys susisiekė su savo mama pasakyti, kad jam viskas gerai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-18 [Žinios trumpai] „Daugybė sužeistų, daugiausia su nuplėštomis galūnėmis“, pašiurpęs jūreivis pasakojo mamai, ką matė kreiseryje „Maskva“ po raketos smūgio  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jis man paskambino verkdamas apie tai, ką matė. Aišku, ne visi išgyveno. Jie bandė patys gesinti gaisrą po to, kai į laivą pataikė trys „Neptun“ raketos. Kaip mama, džiaugiuosi, kad mano sūnus paskambino, kad jam viskas gerai“, žurnalistams pasakojo jūreivio mama.

Beje, žurnalistai negali patvirtinti šios istorijos autentiškumo. Jie matė nuotraukas ir dokumentus, kurie patvirtina, jog pašnekovės sūnus yra jūreivis, bet niekas negali 100 % patvirtinti, kad atakos metu jis buvo „Maskva“ kreiseryje.

Ji pasakojo, jog pasak jos sūnaus nuo atakos kreiseryje „Maskva“ žuvo maždaug keturiasdešimt žmonių, keli dingo, daug buvo sužeisti. Daug sužeistųjų buvo su nutrauktomis galūnėmis - tiek nuo ukrainiečių raketų, tiek nuo sproginėjančios amunicijos pačiame laive. Mama perpasakoja savo sūnaus žodžius - „Mama, niekada nemaniau, kad iš principo taiko metu pateksiu į tokią netvarką. Detaliai net nepasakosiu, ką mačiau. Taip baisu.“

 

Mama taip pastebėjo, kad žiniasklaida nepasakoja tiesos apie „Maskva“ tragediją. Rusija, atrodo, gėdijasi taktinės-žvalgybinės nesėkmės, kuri nuvedė prie kreiserio praradimo. Tai neramina ir laivo įgulos šeimų narius. Taip pat įdomu, kad jūreivis savo mamai paminėjo net tris „Neptun“ raketas, nors Ukraina teigia, kad kreiserį nuskandino dvi.

(34)
(1)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: