[Žinios trumpai] „Karas su Vakarais“. Okupantai įvardijo tikruosius tikslus Ukrainoje – apie Donbasą nė žodžio, realybėje Rusijai tai tuščia vieta  ()

Įsibrovėliai Chersono srityje platina lankstinukus, kuriuose neslepia karo Ukrainoje tikslų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupacinė Chersono administracija bando įtikinti vietos gyventojus, kad Rusijos Federacijos nusikaltimai Ukrainoje vykdomi žmonių labui, o „Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos nekariauja su Ukrainos žmonėmis“.

Apie tai praneša Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas.

Įsibrovėliai lankstinukuose teigia, kad karas neva prasidėjo dėl „vakarietiškų planų“ sunaikinti rusų ir ukrainiečių tautas. Pats karas vadinamas „operacija, kuria siekiama panaikinti prieš tautą veikiantį Kijevo režimą“.

Lankstinukuose įsibrovėliai rašo, kad dėl Rusijos agresijos kalti patys ukrainiečiai, „nes būtent jie pasirinko šalies valdžią.“

„Jus ištikęs sielvartas yra Kijevo režimo nusikalstamos politikos rezultatas“, – sakoma propagandiniame lapelyje.

„Tiesą sakant, tokie Rusijos propagandistų veiksmai yra tiesioginis pripažinimas, kad šis karas neturi nieko bendra su mitine „Donbaso gynyba“. Jo tikslas – Ukrainos valstybingumo sunaikinimas ir visos Ukrainos okupacija“, – praneša žvalgyba.

Atskirai įsibrovėliai pažymi: „Nemanykite, kad tai bus greita ir neskausminga“. Ukrainos žvalgyba šį teiginį vadina „ypač aktualiu“, atsižvelgiant į tai, kad okupacijos metais Chersono miesto kapinėse atsirado mažiausiai 824 nauji kapai.

 

Miesto gyventojai raginami bendradarbiauti su rusais ir įspėjami dėl pavojaus priartėti prie okupacinės armijos kariuomenės. Lankstinuke taip pat ciniškai teigiama, kad „Rusijos kariuomenė nekovoja su Ukrainos kariais ir nešaudo civilių“.

„Pažymėtina, kad šiandien Ukrainos ir tarptautiniai tyrėjai atidžiai tiria visus okupantų tiesioginiu Rusijos vadovybės nurodymu įvykdytus nusikaltimus. Visi jie bus įrodymai specialiajam tribunolui tiek prieš tiesioginius nusikaltėlius, tiek prieš okupacinės šalies valdantįjį elitą“, – reziumuoja žvalgyba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(18)
(0)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: