[Žinios trumpai] Kremlius turėtų sprogti iš pykčio: Ukrainos numuštą slaptą Rusijos lėktuvą tiria Vakarų žvalgyba – slaptos technologijos bus atskleistos  (1)

Rusija gali prarasti svarbias technologijas ir daugiamilijoninius naikintuvų pardavimo kontraktus


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britų ir amerikiečių mokslininkai analizuoja balandžio 3 dieną netoli nuo Iziumo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų moderniausio rusiško naikintuvo Su-35S slaptą tolimojo taikymo mechanizmą, o dar anksčiau Ukraina užgrobė naujausią Rusijos PLG techniką.

Lėktuvo liekanas iš pradžių ištyrė Didžioji Britanija, o po perspektyvios pirminės apžiūros jos nusiųstos į JAV.

Express.co.uk praneša, kad sistema, „ant popieriaus“ galinti aptikti NATO stealth lėktuvus už daugiau nei 500 km, turi daug ką bendro su F-35, kas supaprastina tyrimą.

 

„SU-35S – ne šiaip bepilotis, tai sudėtinga ir itin pažangi technika, kurios kūrimas truko dešimtmečius.

Šią technologiją pavogus, tai ištaisyti bus nelengva ir galima neabejoti, kad priklausomai nuo to, ką rado DB ir JAV, Rusijai bus neramu“, – svarsto Karališkojo koledžo Londone karinių tyrimų fakulteto profesorius Alessio Patalano.

Perspektyva, kad NATO pajėgos ištirs sudėtingus Rusijos karinių oro pajėgų, kuriose yra 47 tokie naikintuvai, jos vidinius mechanizmus, vadovybei kelia siaubą.

 

O taip Kinijai, kuri, kaip stambiausias Rusijos gynybos partneris, 2015 metais pasirašė 2 milijardų dolerių vertės sutartį pateikti 24 naikintuvus. O taip pat yra galimybė, kad kinai nukopijavo šią technologiją į naujausią savo Chengdu J-20.


tech.segodnya.ua




(155)
(1)
(154)

Komentarai (1)