[Žinios trumpai] „Tai paminklas idiotizmui“: Ukraina jau žino, kodėl žuvo tiek daug Rusijos generolų  ()

Ukrainiečiai negali patikėti, kokie neprofesionalūs yra rusų karininkai. Bet, atrodo, aišku, kodėl taip yra.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-18 [Žinios trumpai] „Tai paminklas idiotizmui“: Ukraina jau žino, kodėl žuvo tiek daug Rusijos generolų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čornobajivka taps paminklu Rusijos karinių pajėgų kvailumui. Kirilas Budanovas, Ukrainos žvalgybos vadas, turėjo paaiškinti žurnalistams, kodėl Ukrainoje jau žuvo 8 rusų generolai - neįprastai daug per tiek neilgai besitęsiantį karą.

Budanovas teigia, kad tai buvo staigmena ir ukrainiečiams, tačiau atsakymas, atrodo, aiškus - katastrofiškas rusų pajėgų neprofesionalumas. „Viena iš priežasčių - nepotizmas Rusijos karinėse pajėgose. Tai yra aukštas pareigas užimančių žmonių giminaičiai, kurie negali vykdyti jiems skirtų užduočių, nes yra nepasiruošę“, teigia Budanovas. „Čornobajivka - tai paminklas idiotizmui“.

Čornobajivka - tai miestelis netoli Chersono. Rusijos pajėgos ne kartą užėmė čia esantį aerodromą ir penkioliką kartų ten buvo stipriai apšaudytos Ukrainos artilerijos. Čia žuvo pora aukšto rango rusų karininkų, vienas iš jų - 8-osios armijos vadovas generolas-leitenantas Andrejus Mordičevas.

 

Nepotizmas, kaip ir kitos korupcijos formos, Rusijoje yra ypatingai gajus ir politinėse institucijose, ir karinėse pajėgose. Paprastai tariant, aukštas pareigas užimantys asmenys įdarbina savo giminaičius, padeda jiems lipti karjeros laiptais. Taip patirties, išsilavinimo ir talento neturintys asmenys tampa generolais. Taikos metu to niekas nepastebi, bet karas tokią korupciją paverčia mirtimi.

(46)
(1)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: