[Žinios trumpai] Ukrainos kariškiai tyčiojasi: „Stinger“ buvo gaila, tai vos 100 dolerių kainuojančiu ginklu numušė 15 milijonų dolerių vertės rusišką elitinį sraigtasparnį Ka-52 (Foto)  (1)

Kariškiai tarpusavyje juokauja, kad jie numušė 15 milijonų dolerių vertės rusišką sraigtasparnį su ginklu, kainuojančiu vos 100 dolerių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-18 [Žinios trumpai] Ukrainos kariškiai tyčiojasi: „Stinger“ buvo gaila, tai vos 100 dolerių kainuojančiu ginklu numušė 15 milijonų dolerių vertės rusišką elitinį sraigtasparnį Ka-52 (Foto)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai Charkovo srityje sunaikino Rusijos sraigtasparnį Ka-52.

Įvykio detales ir nuotraukas iš drono feisbuke paskelbė 93-ioji atskiroji mechanizuotoji brigada „Kholodny Yar“.

„Buvo gaila švaistyti jiems „Stinger“, todėl rusiškas sraigtasparnis Ka-52 buvo numuštas įprastiniu „Igla“, – sakė brigados karininkas.

„Priešo sraigtasparniai naktį nukrito labai žemai, jie suko ratus virš mūsų pozicijų, net nesuteikdami mums galimybės pakelti galvų. Ir mano daliniui priskirtas priešlėktuvinis ginklininkas paleido į juos dvi raketas. Tačiau viena pateko į spąstus, o kita numušė Ka-52. Jis nukrito. Priešas bandė skristi į mūsų pozicijas lėktuvais ir šaudyti raketomis, tačiau priešo atakos nepasisekė“, – pridūrė jis.

Anot jo, sraigtasparnis nukrito toli nuo savo pozicijų, o Ukrainos kariai prie jo galėjo priartėti tik naktį:

„Dienos metu nuskraidinome ten bepilotį orlaivį, norėdami išsamiau apžiūrėti apdegusias jo nuolaužas. Tarpusavyje juokaujame, kad 100 USD vertės ginklu numušėme apie 15 milijonų dolerių vertės rusišką sraigtasparnį, už kurį buvo sumokėta dar sovietiniais laikais“.

 

 

Karys patikslino, kad šiuo metu okupantai, pasitelkę artileriją ir orlaivius, jo atsakomybės zonoje bando vykdyti aktyvius apšaudymus: „Mūsų rajone yra sankryža, kurią bandoma perimti“.

Rusijos nuostoliai Ukrainoje

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo balandžio 17 d. duomenimis, Ukrainos gynėjai jau sunaikino apie 20,3 tūkst. okupantų.

Taip pat buvo sunaikinta daugiau nei 770 tankų, 2000 šarvuotų kovinių mašinų, 376 priešo artilerijos sistemos, 66 oro gynybos sistemos, 165 orlaiviai ir 146 sraigtasparniai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(150)
(5)
(145)

Komentarai (1)