[Žinios trumpai] FSB imasi bet kokių priemonių, grasina atsaku prieš artimuosius, kuria specialius įrašus - Rusijos kariuomenėje atsisakymų skaičius pasiekė 60-70% viso personalo  ()

Nors Rusija neįvardina tikslių savo žmogiškųjų nuostolių kare prieš Ukrainą, žinios sklinda plačiai ir daugybė žmonių atsisako vykti kariauti. Taigi, tam, kad Rusija Ukrainoje nepritrūktų kūnų, į darbą pasiųsti FSB pareigūnai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-19 [Žinios trumpai] FSB imasi bet kokių priemonių, grasina atsaku prieš artimuosius, kuria specialius įrašus - Rusijos kariuomenėje atsisakymų skaičius pasiekė 60-70% viso personalo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žvalgyba skelbia, kad atsisakymų dalyvauti kare Ukrainoje skaičius auga. Štai vien 150-oje motorizuotoje šaulių divizijoje (8-oji armija, Pietų karinė apygarda) skaičiuojama, kad 60-70 % karių atsisako vykti į Ukrainą. Teigiama, dalinių vadams, kariniams-politiniams pareigūnams ir FSB pavesta „dirbti“ su atsisakiusiais kariais.

„Jie bando įtikinti žmones dalyvauti Ukrainos puolime. Jei atsisakymas kartojasi, jiems grasinama represijomis prieš jų šeimų narius“, teigiama Ukrainos žvalgybos pranešime. Jei karys vis tiek atsisako, tai įtraukiama į jo bylą bei karinius identifikacinius dokumentus - tai iš esmės gali trukdyti tolesnei tarnybai ar net darbo paieškoms.

Ukraina teigia, kad Rusijos karių įtikinėjimui naudojami įvairūs metodai. Pavyzdžiui, žadama, kad patyrus sužeidimą ar smegenų sukrėtimą, jiems bus išmokėtos 3 milijonų rublių (34,5 tūkstančių eurų) kompensacijos. Tačiau kariai tuo nepasitiki, nes dokumentų tvarkymas tokiais atvejais yra labai sudėtingas - kartais net sunku gauti pažymą, kad buvai sužeistas kariniuose veiksmuose.

 

Be to, Rusijos karinė vadovybė ir toliau slepia tikrąjį žuvusiųjų skaičių. Kūnai renkami morguose Rostovo regione, kai kurie ten guli po mėnesį ar daugiau. Tuo tarpu Ukraina skaičiuoja, kad čia žuvo jau daugiau nei 20,6 tūkstančiai rusų karių.

(44)
(2)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: