[Žinios trumpai] Įvardijo tris galimus karo Ukrainoje pabaigos scenarijus  ()

Optimistiniame scenarijuje, anot ekonomisto, numatomas Rusijos kariuomenės pralaimėjimas. Įskaitant Rusijos Federacijos kariuomenę Donbase ir Kryme.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekonomistas, Vašingtono Saugumo politikos centro vyresnysis mokslo darbuotojas, Ekonominės analizės instituto prezidentas Andrejus Illarionovas išsakė scenarijus, kaip situacija galėtų vystytis toliau ir kaip karas galėtų baigtis.

Interviu „Glavred“ jis įvardijo optimistinius, pesimistinius ir realiausius scenarijus.

Anot Illarionovo, pesimistiškiausias scenarijus yra toks, kad turėdami skaitinį, kokybinį, ugnies ir kitokį pranašumą Rusijos kariai nugalės Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ir kontroliuos didelę teritorijos dalį, pirmiausia kairiojo kranto Ukrainą. Kad įgyvendintų tokį niūrų scenarijų, Rusijos Federacija turi atlikti visuotinę mobilizaciją ir padidinti armiją iki kelių milijonų žmonių.

Optimistiniame scenarijuje numatoma, kad Ukrainos kariškiai nugalės agresorių. Ir ne tik nuo 2022 metų vasario 24 dienos okupuotose teritorijose, bet ir visose kitose teritorijose, įskaitant Donbasą ir Krymą.

„Natūralu, kad tokia užduotis negali būti išspręsta per artimiausias savaites ar mėnesius – jos sprendimas užsitęs metų metus“, – sakė Illarionovas.

 

Realus scenarijus, tęsė ekonomistas, yra optimistinio scenarijaus įgyvendinimas, tačiau tik įgyvendinimo laikotarpis bus pratęstas ilgesniam laikui.

„Esu visiškai įsitikinęs, kad visa Ukrainos teritorija anksčiau ar vėliau bus išlaisvinta iš Rusijos okupacijos. Ukraina atkurs politinę, administracinę ir kitokią kontrolę visose jai teisėtai priklausančiose teritorijose, tačiau šio projekto įgyvendinimo laikotarpis gali būti ištęstas metams ar dešimtmečiams, pavyzdžiui, Krymo atžvilgiu“, – pabrėžė Illarionovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: