[Žinios trumpai] Ukrainos kariškiai aptiko masines rusų karių kapavietes - štai kaip realybėje atrodo „savų nepaliekam“ (Video)  ()

Rusija neskelbia tikslaus žuvusių karių skaičiaus, neinformuoja jų artimųjų ir net nesusirenka kūnų iš Ukrainos teritorijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-19 [Žinios trumpai] Ukrainos kariškiai aptiko masines rusų karių kapavietes - štai kaip realybėje atrodo „savų nepaliekam“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai netoli Charkivo aptiko šiurpų radinį. Krūmuose ir tiesiog laukuose - suversti rusų karių kūnai. Kai kurie įmesti į duobes, kiti - pridengti atliekomis. Bet neužkasti. Kūnai mažiausiai savaitę buvo saulėkaitoje. Masinės kapavietės buvo rastos Olchovkoje, bet Malaja Rogan (Mažosios Roganės) kaime rusų karių kūnai buvo tiesiog palikti pūti. 

„Rusijos karinė vadovybė bjaurisi savo žuvusių karių kūnais“, skelbia Ukrainos vidaus reikalų ministerija.

O žuvusiųjų išties daug. Ukraina skaičiuoja, kad iki balandžio 18 dienos Ukrainoje jau žuvo 20,6 tūkstančiai rusų karių. Daug jų buvo palaidoti Rusijoje, bet nemažai jų buvo tiesiog palikti - vietą sunkvežimiuose užėmė prisiplėštas grobis. Dabar su jais turės tvarkytis ukrainiečiai.

(48)
(1)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: