[Žinios trumpai] P. Porošenka įvardijo, ko dar reikia Ukrainai, kad „sulaužytų Rusijai sprandą“: „nuo to momento žaidimo taisyklės pasikeistų iš esmės“  ()

Petro Porošenka padėkojo JAV vyriausybei už papildomą 800 milijonų dolerių karinę pagalbą Ukrainai ir paragino padidinti ginklų tiekimą Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Porošenka tai paskelbė MSNBC televizijos eteryje, informuoja Censor.NET, remdamasis „Europos solidarumo“ spaudos tarnyba.

Jis pabrėžė, kad tai investicija į viso civilizuoto pasaulio saugumą, ir paragino JAV didinti ginklų tiekimą ir įtraukti sąjungininkus.

„Ką iš tikrųjų reiškia toks karinės pagalbos kiekis? Tai yra žaidimo taisyklių keitimas. Ar įsivaizduojate, kad norint pakeisti karo eigą, mums reikia tik 100 naikintuvų, tik 200 sraigtasparnių, tik 300 tankų ir apie 1 tūkst. šarvuočių. Ir tada Ukrainos kariai dirbs savo darbą“, – sakė P. Porošenka.

„Su šiais ginklais galime suformuoti papildomas 3-4 brigadas, pulti rusus ir juos visiškai išstumti iš šalies. Ir tai ne tik pagalba Ukrainai, bet ir jūsų investicija į savo saugumą. Taigi tiesiog padėkite mums atlikti mūsų darbą. Padėkite mums išsaugoti taiką pasaulyje“, – ragina jis.

„Daugiau tankų, daugiau priešlėktuvinių sistemų, naikintuvų, daugiau ginklų“, – sakė P. Porošenka. Jis taip pat sakė, kad nuo Rusijos invazijos pradžios ukrainiečiai numušė apie 300 Rusijos lėktuvų ir sraigtasparnių, nukovė daugiau nei 20 tūkst. kareivių.

 

„Ukrainiečiai ir mūsų ginkluotosios pajėgos šiandien stebina pasaulį. Mūsų ginkluotosios pajėgos neįvertino, o rusai – pervertino. Su JAV pagalba mes padarysime daugiau“, – sakė P. Porošenka.

„Ir dar vienas dalykas, kuriame JAV taip pat rodo svarbią lyderystę, yra kitų šalių skatinimas prisijungti prie šio proceso. Kanada, kai kurios ES šalys, NATO taip pat dabar aprūpina mus ginklais – tiek prieštankiniais, tiek priešlėktuviniais. Ir net buvusių sovietinių valstybių tankai ir šarvuočiai šiandien padidina mūsų galimybes“, – primena Porošenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(54)
(0)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: