[Žinios trumpai] NATO turi problemų: Kaliningradas gali būti nepaskandinamas Putino „lėktuvnešis“  ()

Akivaizdu, kad Rusijos kariuomenė nėra aukščiausios klasės karinių pajėgų planuotoja, kuri visada manė esanti pakankamai pajėgi nugalėti Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis dėlto NATO būtų neprotinga visiškai nurašyti Maskvą, nes geografinis išsidėstymas Rusijai suteikia bent keletą pranašumų. Pavyzdžiui, Kaliningradas yra teritorija, dėl kurios NATO turi susirūpinti.

Terminas „neskęstantis lėktuvnešis“ pirmą kartą pasirodė Antrojo pasaulinio karo metais. Šis terminas apibūdino salas ir atolus Ramiajame vandenyne, kurie turėjo didelę strateginę reikšmę.

Šiandien šis terminas taikomas ne tik saloms. Rusijos eksklavas Kaliningradas yra maždaug Konektikuto dydžio ir yra įspraustas tarp NATO ir ES narių Lenkijos ir Lietuvos. Kaliningradas dažnai laikomas Rusijos karinio jūrų laivyno pajėgiausiu ir nenuskandinamu lėktuvnešiu.

Praėjusią savaitę Baltijos laivynas atliko keletą imituotų raketų smūgių iš savo branduolinę galią turinčios sistemos „Iskander“. Pasak Rusijos gynybos ministerijos, Baltijos laivyno pajėgos surengė mokymus, kad „suteiktų tyčinius raketų smūgius su operatyvinių-taktinių raketų sistemų „Iskander“ įgulomis“.

 

Jei „Iskander“ būtų paleista iš Kaliningrado, ji galėtų smogti į taikinius Vakarų Ukrainoje, Lenkijoje, Baltijos šalyse ir kai kuriose Vokietijos dalyse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(32)
(-27)

Komentarai ()