[Žinios trumpai] Ukrainos žvalgyba paskelbė, kuriuos iš Ukrainos karių sunkiausia išlaisvinti iš nelaisvės ir dėl kurių nekyla problemų  ()

Ukrainos žvalgybos vadovas Kirilas Budanovas teigia, kad žinoma visų ukrainiečių karo belaisvių padėtis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Budanovas teigia, kad greitai daug karo belaisvių grįš namo pas savo artimuosius. Žmonės nerimauja, kad trūksta informacijos - galbūt belaisvių situacija yra labai bloga? Budanovas ramina, kad institucijos žino situaciją, bet negali paskelbti jokių datų.

„Šiame etape tai nebus mainai vienu metu. Bus atlikti keli etapai. Nedideli mainai vyksta, periodiškai mūsų centras praneša apie skaičius. Artimiausiu metu tikimės išlaisvinti daugiau ar mažiau reikšmingą skaičių mūsų belaisvių. Ir apie tai tuoj pat bus pranešta žiniasklaidoje. Palaukite ir pamatysite“, žada Budanovas.

Pasak Ukrainos žvalgybos vadovo, sunkiausia išsiderėti karininkų paleidimą. Dėl paprastų karių didelių problemų nėra - rusai juos noriai išmaino į savo belaisvius. O štai karininkų išvadavimas yra sudėtingesnis.

 

Budanovas teigia, kad negali atsakyti, kiek ukrainiečių karo belaisvių laiko okupantai. Šis skaičius Ukrainos institucijoms yra žinomas, bet negali būti skelbiamas. Be to, žmonėms įdomu, ar prorusišką oligarchą Viktorą Medvečuką būtų galima išmainyti į ukrainiečių karo belaisvius. Budanovas teigia, kad tai nuspręs teisinė sistema, nes Medvečuko nusikaltimai yra ne karinio, o kriminalinio pobūdžio.

(10)
(0)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: