Geniali idėja! JAV sugalvojo labai paprastą planą, kaip priverstinai sumažinti Rusiją naftos kainą - pelnas už pardavimus bus centai!  (1)

Naujas būdas galėtų sumažinti Rusijos naftos kainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant ES ir JAV naftos embargo, Rusijos Federacija ir toliau gauna gerą pelną dėl aukštų energijos kainų. Vašingtonas rado naują būdą priversti Rusijos Federaciją parduoti savo naftą labai pigiai, kad ji nebegautų pelno, toliau kariaudama prieš Ukrainą.

Birželio 22 d., „Washington Post“ paskelbė publikaciją apie tai, kaip JAV gali priversti Rusijos Federaciją nebegauti didelio pelno už energijos išteklių pardavimą.

Yra žinoma, kad JAV, Kanada ir Didžioji Britanija uždraudė pirkti rusišką naftą, o ES šalys – „juodąjį auksą“ iš Rusijos Federacijos, kuris importuojamas jūra. Tačiau visam pasauliui vis dar reikia energijos išteklių, todėl JAV iždo sekretorė Janet Yellen pasiūlė naują ilgalaikės problemos sprendimą.

Ji pasiūlė, kad toms šalims, kurios atsisakė taikyti sankcijas Rusijos Federacijai, nebūtų uždrausta toliau pirkti naftą, o Vakarai turėtų apkarpyti Maskvos pelną iš šių sandorių.

 

Beveik 95% naftos tanklaivių aptarnauja Tarptautinė gynybos ir žalos atlyginimo klubų grupė (Londonas, JK). Vakarai galėtų įvesti viršutinę kainų ribą, priversdami Rusijos Federaciją nekelti kainos mainais į jų tanklaivių, gabenančių „juodąjį auksą“, draudimą.

Jau žinoma, kad kai kurios ES šalys į šią B. Yellen idėją žiūri atsargiai, nes joms teks dar kartą peržiūrėti 6-ąjį sankcijų paketą. Ir tam reikės teisinio paaiškinimo. Naujausias sankcijų paketas dėl visų teisinių klausimų buvo tvirtinamas pakankamai ilgai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(9)
(64)

Komentarai (1)