Puikus Lietuvos pavyzdys užkrečia! Ukrainos žmonės renka lėšas „Bayraktar“ koviniams dronams: per parą surinkta įspūdinga suma  ()

Ukrainos žmonės renka pinigus, kad nupirktų tris kovinius „paukščius“ kariuomenei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskatinti lietuvių rodomo pavyzdžio, Ukrainos žmonės pradėjo rinkti pinigus nepilotuojamiems koviniams orlaiviams „Bayraktar TB2“. Garsūs Turkijos dronai išgarsėjo dėl savo veiksmingumo prieš Rusijos invazijos pajėgas.

Lėšų rinkimo kampanija „Nacionalinis Bayraktaras“, kurią inicijavo televizijos atstovas ir politikas Serhiy Prytula, nuo jos pradžios per 24 valandas surinko 10,4 mln. USD, o galutinis tikslas – 15 mln. USD.

Šiuo metu surinkta suma leidžia įsigyti du dronus. Serhiy Prytula sakė, kad dauguma pinigų pervedimų yra nedidelės sumos, pavyzdžiui, 20–200 grivinų (maždaug nuo 0,64 iki 6,43 eurų), todėl tai yra „tikrai nacionalinis Bayraktaras“.

Ukrainos ambasadorius Turkijoje Vasyl Bodnaras sakė žinantis apie šią iniciatyvą.

„Žinoma, visa tai turi vykti per Gynybos ministeriją, nes Gynybos ministerija šiuo atveju yra užsakovas, bendradarbiaujantis su „Baykar Makina“, – sakė ambasadorius.

„Tačiau tai itin galingas signalas, kiek Ukrainos visuomenė supranta šių bepiločių orlaivių svarbą ir koks stiprus mobilizuojantis yra „Bayraktar“ pavadinimo poveikis“, – pridūrė jis.

 

Kaip pranešė „Defense Express“, Ukraina dar prieš plataus masto Rusijos invaziją siekė įgyvendinti „Baykar Makina“ bepiločių orlaivių gamybos Ukrainoje planus. Vasario pradžioje Turkijos ir Ukrainos pasirašytas dvišalis susitarimas sudarė palankias sąlygas Ukrainoje įsteigti „Baykar Makina“ dukterinę įmonę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(1)
(29)

Komentarai ()